Det jag läste i januari

Hemma dag två med någon hemsk bacill i kroppen. Vad göra annat än att ge er en rapport från förra månadens läsning? Januari var en rätt okej läsmånad för mig faktiskt. Dels var jag ensam hemma i ett dygn utan vare sig karl eller barn, och dels så plöjde jag en del ljudböcker till och från jobbet. Tio romaner och två noveller blev det till slut. Tre för unga vuxna, en för mellanåldern och resten för så kallade vuxna. Alla skrivna av kvinnor. Några pratar jag om i podden (har angett det i sådana fall) och har jag inte gjort det och ni ändå vill ha en mer utförlig recension, så är det bara att hojta så lägger jag upp det här! Hur som helst, detta är vad jag läste:

Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med – Johanna Nilsson Kan inte rekommendera den. Alls. Vet inte om jag ska ta upp den i podden som ett exempel på en bok som siktar in sig på unga vuxna, men helt missar målet – eller om jag helt enkelt ska låta den falla i glömska. Krystad story om en person som planerar sitt självmord och skickar ett brev till sju olika personer, där de får en inbjudan att läsa en blogg där hon räknar ner till självmordet. Gillade inte karaktärerna. Gillade inte språket. Fick en tvåa av mig på Goodreads, och i efterhand känns det himla generöst faktiskt.

Wursten och veganen – Åsa Asptjärn Åh ja! Läs! Kommer prata om den framöver i podden. Bok som riktar sig mot mellanåldern, men rolig även för vuxna. Jag lyssnade på den och tog omvägar hem, för att inte behöva stänga av.

Wishful Drinking – Carrie Fisher Läs den här med! Så himla bra! Pratar om den i avsnittet av podden som kommer senare den här veckan.

Hetta – Jane Harper Helt okej deckare. Utspelar sig i Australien. En poliskommissarie med en problematisk relation till både sina känslor och omvärlden kommer tillbaka sin barndomsstad och råkar börja utreda ett mord. Har vi hört den förut? Jajemen. Ändå värd att lyssna på. Vet dock inte om jag kommer att fortsätta med den här deckarserien.

Främlingar på ett tåg – Patricia Highsmith Älskar Patricia. Och om det och den här boken berättar jag i avsnittet av podden som kommer senare i veckan.

Det är nog dags nu och Vargar: Novell – Nanna Johansson Båda novellerna var svåra att lägga ifrån sig innan de var slut, men Vargar var helt klart bäst. Önskar att den var en roman istället. Läs! Ligger på Mix förlag, som för mig var helt okänt innan.

Handbok för ett begagnat hjärta – Tamsyn Murray Lyssnade på den här och efter en halvtimma mejlade jag Katta entusiastiskt och ba LÄS DEN. Sedan fortsatte tyvärr boken i flera JÄTTEDÅLIGA timmar. Läs den inte. Så oerhört irriterande personer. Lyssnade färdigt enbart för att få ge den dåligt betyg i Goodreads.

Papperssjälar – Emma Johansson Jättefin bok! Både jag och Katta älskade den och recenserade den i podden. Avsnittet hittar du här!

En alldeles särskild kärlek – Johanna Adorján Kan inte nog berätta hur mycket jag tyckte om den här boken. Pratar om den här! LÄS!

Vera – Anne Swärd Den här lyssnade jag på under ganska lång tid. Den var bra. Jättebra till och med. Men jag minns den inte så mycket nu i efterhand. Utspelar sig under krigstiden och är en småputtrande feelbad. Påminde mig lite om Maj-böckerna i stämningen, dock utan all mat.

Flickan på hotellet (Alex Skarp, #1) – Katarina Wennstam Blev så besviken på den här. Osannolik deckare skriven för unga vuxna. Så klart död tjej i fokus. Ganska störiga karaktärer. Inget jag fastnade för alls.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

  1. Men tack! Rakt in på goodreads-listan med vill ha-böcker!

    Johanna Nilsson, sån svårgreppbar författare ändå. ”Hon går genom tavlan, ut ur bilden” är en av de bästa böcker jag läst. ”De i utkanten älskande” gillade jag också. Men sen, alltså, så himla många bottennapp.

    1. Skriver upp de böckerna! Försökte med ”För att väcka hon som drömmer” men fastnade inte alls, och eftersom att ”Om hundra dagar” var outhärdlig så tänkte jag att hon kanske inte är min typ av författare. Men det är kanske snarare så att hon lyckas ibland och att jag har haft otur när jag valt?

  2. Gillar verkligen din blogg som jag upptäckt nyss efter att jag lyssnar på er podd. Ville bara säga det:). /Jessica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.