Vecka 24 – så här är planen

Karl med en av de miljoner maskrosor han gosat med den här försommaren.

Vecka 24 är min sista vecka som fullt sjukskriven. Jag har inga extra planer för det. Ska inte stressa mig till att ”passa på att ta det extra lugnt” eller något sådant. Kommer lulla på ungefär som jag gjort sedan den 16 april när jag gick hem helt och hållet. Det mesta av veckan kommer ägnas åt att fortsätta på sådant jag redan påbörjat. Till exempel:

Läsa: Steglitsan är 784 sidor, så ja jag kommer att fortsätta med den. Den är så bra att jag mycket väl kan välja att suga på den hela sommaren. Älskar Donna Tartt. Apropå det så läste jag en intervju från 2013 med henne som fick mig att älska henne ännu mer. Tryck på den här länken om ni också vill läsa!

Lyssna på: Förra veckan brände jag av Förr eller senare exploderar jag av John Green (mycket bra YA om ungdomar med cancer – tips om du älskar feelbad). Den trängde sig före det jag höll på med, så den här veckan fortsätter jag med Fem kvinnor som förändrade världen av Ulla-Britta Ramklint.

Titta på: Fortsätter med Billions och the Good fight, och börjar med RuPaul’s Allstars säsong fem. ÄR SÅ PEPPAD PÅ DENNA SÄSONG! De första två var smashing, medan trean och fyran var ganska ljumna. Nu i femman är flera av mina gamla favoriter med och jag kan knappt bärga mig att börja titta.

Utöver det så tittar jag och Isak på Jurassic Park-filmerna varvat med Men in black. Det blir en del stoppa och förklara (avsaknad av rimliga kvinnor osv), men mest är det så himla kul att Isak har samma vurm för dålig action och fräsiga effekter som jag.

Tio liter jord och en gurka på uppgång – i bakgrunden ser ni delar av balkongträdgården. Skriver kanske lite mer om den någon dag!

Kommer även titta på mina gurkor som jag nu har planterat ut. Tre står på balkongen och en får vara inomhus.

Träna på: Har gått färdigt de tre första baskurserna i meditation i Headspace-appen och påbörjat en fortsättningskurs i att stärka självförtroendet. Jag är milt skeptiskt, men öppen för att det kan ge något ändå. Den största skillnaden mellan nu och innan baskurserna är väl egentligen att jag är mer öppen för själva tankesättet i meditation – dvs närvaro och att inte ge för mycket energi till tankar som ”stör” – inte så mycket att jag faktiskt bemästrar något. Men OBS jag vet att det tar tid – cirka tvåhundra människor har berättat det för mig och skulle folk mot förmodan sluta tala om det, så återkommer de till det ganska ofta i appen.

Berömma mig för: att jag gav mig själv brickan från Svenskt Tenn som jag egentligen köpt i present till någon annan (som är en person som inte ger presenter till vuxna oavsett). Frågade mig själv ”blir jag bitter om jag ger bort den här?” och ja, det skulle jag ha blivit. Så jag behöll den och köpte en blomma modell fancy istället. Ni får gärna ge mig ett MVG nu. Har i åratal lagt en ansenlig mängd tid och pengar på att hitta rätt och bra present till alldeles för många som av olika anledningar själva inte gett så mycket engagemang tillbaka. Sedan har jag blivit bitter och tyckt synd om mig själv, för att ja… jag är en ganska osympatisk människa egentligen. Nu får det vara slut med det.

Det är den gula brickan upp i bilden som jag behöll, och nedanför den står ett fyndat uppläggningsfat från Rörstrand med minipaprikor.

Vad händer mer? Jag och Kattis har en live med Årets Bok, idag, måndagen den 8 juni klockan 11.30 på deras Instagram. Här är en länk dit (tror att det hamnar i deras flöde sedan om ni inte fixar klockslaget). Och imorgon, tisdagen den 9 juni slutar Isak ettan. HUR SJUKT!!! Tiden. Vad är du ens?

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

  1. Ang Donna Tartt… The Secret History är en av mina favoritböcker någonsin och jag älskade The Goldfinch. Men har du läst The Little Friend? Jag har försökt flera gånger under åren men aldrig ens lyckats ta mig halvvägs igenom den. Så konstigt?

    1. Nej jag har inte läst den men aj vad besviken jag blir att hennes enda bok utan manlig huvudkaraktär är seg! Kommer testa den efter den här, men jag ha hört liknande från andra och har ganska låga förväntningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.