Bananbröd!

Så vet ni vad som är en jättedålig idé när man har problem med minnet? Att sätta en surdeg som måste gullas med varje dag. Min hade fått hår när jag kom på att den fanns igen i fredags. Örk. Får se om jag testar att göra om det ärligt talat, kanske blir man frälst av att lyckas men jag upplevde ingen charm i något av stegen.

Jag vaskade den håriga degstarten i alla fall, men en sak jag inte vaskade var våra gamla bananer! Vi köper inte bananer så ofta längre, just för att de glöms bort och ligger och stinker tills någon orkar slänga dem. Jag har försökt frysa in och göra bananglass några gånger, men jag tycker bara att det smakar intensivt av övermogen banan och det är en smak som ger mig kväljningar. Alltså gamla bananer över lag är lite av en trigger för mig.

I alla händelser. Internet pyr av bananbröd just nu, så de fanns liksom redan i huvudet på mig när jag kände den stickande lukten av lite övermogen banan i köket i lördags. Googlade runt på internet och hittade ganska snabbt ett recept som jag fastnade för. Kämpade mig genom processen av att mosa de stinkande bananerna, men i övrigt ett ganska lätt fikabröd att göra. Tar sin tid i ugn, så jag hann springa en runda medan Alex och barnen fick vara vakt. Kom hem till ett ljummet och ljuvligt bröd som vi åt istället för kvällsmat pga åt så himla sen lunch ändå (precis som om det skulle behövas en anledning). Man känner så klart smaken av banan, men inte den stickande övermogna smaken.

Alltså testa det själv för all del! Ät det med glass, det missade vi att göra men vi har en snutt kvar så än finns hopp. Här finns receptet! Jag lagar oftast från amerikanska recept, så även denna gång. Använde mörkt muscovadosocker och creme fraiche. Hade tänkt slänga i hackad blockchoklad men glömde. Det gick ju bra ändå, tydligen. Har ni andra tips på bra recept på övermoget vadsomhelst – dela gärna med er i kommentarerna. Jag går ut i solen så länge!

||||| 2 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

  1. Banana scambled eggs gillar jag. Vispa upp två ägg lätt. Blanda ner en mosad banan och stek som när man gör äggröra. Smakar som banan pannkaka men går fortare.

    1. Gud så smart! Har alltid blivit galen på att steka de där pannkakorna som ända bara faller sönder! Ska definitivt köra på scramble nästa gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.