Huvudvärken och ett poddtips

Nämen vet ni vad som hände den här veckan då? Jag fick massiv huvudvärk igen. Den här gången bestämde jag mig för att trots allt höra av mig till vårdcentralen. Först via 1177.se med självbokning, men den visade inga tider. Istället hänvisades jag till något system där man mejlar och beställer tid. Fast på beställningen fick jag svaret att mitt ärende var ett sådant man ringer för mellan 8 och 17 varje vardag. Så jag ringde direkt eftersom att klockan var tre, men blev då hänvisad till att höra av mig dagen efter klockan 7.45, för det är då man beställer en tid. Ja tänk om det hade stått på hemsidan? Tack Svenonius för allt du satsat på i Stockholmsvården. Flådiga byggnader och allt vad det är. Vem behöver ens veta hur man bokar en tid? Blir det tillräckligt akut kanske man har turen att hamna i världens trettonde dyraste byggnad istället!!

Hur som helst. Jag ringde igår och kom till en sjuksköterska som lite halvsurt konstaterade att huvudvärk hade jag ju faktiskt redan sökt för 2015. Eh… ja? Fick lyckligtvis en tid ändå efter viss påtryckning. Detta lilla förspel gjorde mig allt annat än hoppfull inför mötet med läkaren och när jag såg att läkaren dessutom var man försvann den sista lilla gnistan av hopp att bli lyssnad på alls. Förlåt alla män, men jag har faktiskt aldrig blivit tagen på allvar av en manlig läkare. Förrän igår.

Det visade sig att läkaren var extremt mån om att jag skulle få hjälp när jag berättade om mitt huvud. Är det är detta som är vård efter fyrtio så säger jag ÄNTLIGEN. Jag har ju som sagt redan sökt en gång innan för samma problem, och då konstaterade läkaren bara att jag behövde träna mer och att receptfria smärtstillande visst skulle hjälpa, oavsett om jag hävdade motsatsen. Nu fick jag istället remiss till neurolog för misstänkt dubbeldiagnos – spänningshuvudvärk om samkör med migrän. Remiss till röntgen för att utesluta skador på nackmuskulaturen. Tre nya mediciner. En magisk som jag tar i förebyggande syfte och som tydligen hjälper mot huvudvärk, trötthet och ångest. En lite starkare smärtstillande med färre biverkningar än Voltaren. Och en svindyr migränmedicin. Ett paket med arton doser kostade över 1300. Jag är väldigt tacksam över att jag är anställd i statens tjänst och därför får tillbaka för egenutgiften vid receptbelagd medicin.

SÅ jävla skönt. Inte att jag ska poppa tabletter som om jag vore på ett beachparty med nittonåringar i Båstad, utan att jag blev tagen på allvar och får en riktig utredning. Också skönt att om detta vore farlig huvudvärk så hade jag redan varit död. Obs – inte läkarens ord. Han sade ”så hade det uppstått värre komplikationer vid det här laget”. Men vi vet ju vad han menade med det. (På frågor om jag har bettskena, tränar nackmusklerna, mediterar, gör yoga, springer, har regelbundna sovtider och styrketränar är svaret på samtliga: ja. Jag har haft huvudvärken från och till sedan jag var 16 och testat i princip allt utom botox. Som faktiskt ska hjälpa.)

Det var det om det. Nu får ni ett poddtips! I podden Hot & Bothered har Vanessa Zoltan tillsammans med sin BFF Julia Argy en specialsäsong där de går igenom alla Twilight-böckerna. Ett kapitel per avsnitt. Inklusive coachning till karaktärerna och Stephanie Meyer. Jag har helt slutat lyssna på ljudböcker och kör bara den här nu när jag får tid, för få saker får mig att fnissa så mycket just nu som Twilight in Quarantine. Har du inte läst böckerna? Inte jag heller! Jag har sett några av filmerna under rödvinsfylla för många år sedan, och minns enbart fragment (före barn obviously) – men det spelar ingen som helst roll. Jag hänger med ändå. Varje avsnitt inleds tyvärr med två minuters reklam för någon skrivgrej som Julia kör, men skit i det. Spola fram och njuuuuut! Och berätta för mig sedan vad du tyckte!

Okej? Puss å hej!

||||| 3 Gilla! |||||

You may also like

8 kommentarer

 1. Så härligt att höra att du fick fin hjälp och bemötande hos dr. Hoppas tabletterna funkar också. Har inte lyssnat på hot and bothered förut men har lyssnat på Harry Potter and the sacred text med Vanessa Zoltan och casper ter cuile. Den talade till mig. Ska verkligen prova twilight-grejen, har inte heller läst böckerna och bara sett någon (några?) av filmerna. Kan bli spännande!

  1. Tack!

   Ja! Harry Potter har jag också lyssnat på med henne. Hon är verkligen asrolig. Berätta om du lyssnar på Twilight. Jag har som sagt inte de starkaste minnena av filmerna, men Vanessa och Julia hade kunnat göra en podd om något jag inte ens visste vad det var och det hade ändå varit värt!

 2. Jag har ngn gång lyckats lista ut var du bor ungefär och tror att jag bor rel nära, så vilken VC? För mig senast var det så här att jag skulle begära att få mer av den medicin jag tidigare fått fr en företagshälsovård. ”Vi kan inte nya pga du fått annanstans. Vänd dig dit” (denna VC kommunicerar via elektroniska meddelanden på 1177). Jag svarar att jag inte kan gå tillbaka till företagshälsovården pga … det är företagshälsovård. Kan jag få boka in tid för läkarbesök. ”Då får vi be dig att ringa si och så tid”. Ringer. ”Vi har inga tider, det kommer nya imorgon. Skicka ett meddelande då.”. Skickar nytt meddelande. Får nu samma svar som nr 1, att ”vi kan inte förnya pga…” osv.i flera dagar. Till slut lackar jag och skriver ungefär att är ni galna, fast med mildare ord. Det som då händer är att de klistrar in mitt är ni galnameddelande i min journal. Så alla framtida vårdkontakter nu ska tro att Jag är galen, jag fick aldrig ngn tid eller ngn medicin. Gick tillslut till en förhatlig privat läkare som det snackas skit om i media, vaskade 1600 pix och fick bästa vården osv. Nu är jag livrädd för att besöka vårdcentral igen. Var ska jag gå???

  1. Men fy fan vad frustrerande! Ja det är ett gissel att göra rätt, särskilt eftersom att de hos oss ändrar system en gång om året och jag söker vård… ja var femte år tydligen.

   Den här gången var jag i Älvsjö, men jag har Liljeholmen och Gröndal ganska nära också och de har varit ungefär precis lika kassa :/

 3. Får jag fråga vilka mediciner det är? Jag har spänningshuvudvärk och migrän flera gånger i veckan, har haft sedan tonåren. Har aldrig fått förslag om någon förebyggande medicin. Undrar också mycket över medicinen som är starkare än voltaren men har mindre biverkningar. Min mage tål inte alla värktabletter jag tar längre, jag måste göra något. Låter ju fantastiskt att det skulle finnas hjälp, ingen har sagt det till mig! Hoppas det blir bättre för dig!

  1. Shit så jobbigt. Jag fick zomig nasal 5 mg som jag ska ta tillsammans med naproxen 500 mg (istället för voltaren) som jag ska ta vid minsta tecken på attack. Sedan tar jag amitriptylin som förebyggande, men den blir jag extremt trött av. Har knappt klarat att ta mig ur soffan när jag ätit den, även fast jag tar den på kvällen innan, så jag vet inte riktigt om jag ska fortsätta. Det blir tydligen bättre sedan, men jag har inte märkt något än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.