Pet peeves

Ni kanske undrar vad som hände med den här listan? Ja, vi kom till punkten om vad jag stör mig på hos andra och den blev helt enkelt övermäktig. Jag vet att det är oerhört trendigt nu att med värdighet berätta hur man vuxit som människa genom åren och numera inte stör sig alls på andra utan bara fokuserar på sig själv och sin egen utveckling. Där är inte jag. Jag tror även att många som säger sig vara där ljuger, men det kanske bara är ytterligare ett bevis på att jag är omogen, småsint och missunnsam.

Till slut valde jag i alla fall att lista topp tre över de smågrejer som stör mig mest för stunden. Och de kommer här:

6. Vad stör du dig på hos andra?

 1. Med risk för att låta precis lika medelålders som jag är: oförmågan att säga tack. Det kräver så sjukt lite ansträngning för något som ger så mycket i slutändan. Överlag – att försöka vara lite ödmjuk. Ganska bra stämningshöjare. Såvida det inte är någon som har glömt att säga tack i rummet. Då gäller inte lagen om ödmjukhet längre.
 2. Viljan att visa sig duktig. OBS jag är helt för att ge sig själv cred, men jag är jättetrött på när det är något som ska göras på bekostnad av någon annans ”misslyckande” och/eller när det blir ett moraliserande i det. Barnuppfostran är ett utmärkt exempel på det. Vill spola ner mig själv i toaletten och ut till en öde ö utan internet varje gång jag läser om någon som är så himla DUTTI på att lära sina barn ha tråkigt. Sedan vill jag spola mig tillbaka in till mobiltelefonen och skrolla fingret ur led när jag läser om någon som moraliserar över mobilanvändandet.
 3. Besserwism. I alla former. Oavsett om det är ett helt öppet sätt att trycka till någon, eller i form av ett oombett råd om t.ex. inredning när någon visar sitt hem så hatar jag det. Det borde inte ens få vara med på den här listan för det går beyond att störa mig. Jag hatar det verkligen. HATAR.

Bubblare: folk som tuggar med öppen mun. Så jävla äckligt. Blir faktiskt arg på riktigt.

Bubblare två: folk som tycker att kvinnokodade intressen är trams, men som aldrig skulle få för sig att kritisera en snubbe som lägger en halv förmögenhet på att meka med bilar. Bygger just nu upp ett imperium av hudkrämer delvis på grund av denna pet peeve.

Bubblare tre: nepotism. Gud vad det stör mig.

Ja och här skulle jag kunna fortsätta att bubbla hela kvällen, om det inte vore för att min telefon precis plingade och sade till mig att det är dags att gå och lägga sig och läsa nu. God natt!

 

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

 1. Håller med om alla! Speciellt nummer ett stöter jag på alldeles för ofta, tyvärr. Vill lägga till folk som skyller ifrån sig som brukar hänga nära ihop med oförmåga att be om ursäkt!

  Tack för bra inlägg ?

  1. Ja! VERKLIGEN! Och även: folk som tar andras idéer utan att ge minsta cred. Alldeles för vanligt. Gudars – skulle kunna skriva en hel blogg enbart om detta känner jag.

   Tack 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.