När Isak fyllde sex år – sammanfattningen

Isak födelsedag inleddes med en minitårta gjord av plättar, grekisk yoghurt och honung och fortsatte med en morgon nästan helt utan bråk (KRYSS I ALLA TAK). Jag lämnade barnen, medan Alex konfiskerade en ofullständig Gustavsbergs Flora-servis från soprummet. Win!

På väg till jobbet lyssnade jag färdigt på Jag ger dig solen av Jandy Nelson (en definitiv fyra). Sedan jobbade jag. Två timmar in i arbetsdagen hände detta: SMÄRTA. Jag fick så mycket plötslig tandvärk att jag fick ställa in ett webmöte som varit planerat med folk från Grönland och Kanada i tre månader, till förmån för akutvård. Kul. Tre timmar senare kom jag ut från tandläkaren med ännu mer tandvärk än tidigare, fast med en nedslipad tand pga snedbelastning. Kul. Kul.

Bredvid tandläkaren låg Dunkin’ Donuts och vem är väl jag… köpte sex stycken. Köpte även ett självlysande solsystem till Isak och en liten katt till Karl på en leksaksaffär runt hörnet. Sedan åkte jag hem och däckade i soffan. Fylld av självömkan och ett käkparti som försökte lämna min kropp genom att värka sig loss.

Kanske inte ser så aptitligt ut i vårt gula ljus här hemma, men jag lovar. De var goda.

Kvart i två vaknade jag och hörde av mig till förskolan för att förbereda dem på att barnen hämtades tidigt. Hämtade barn, promenerade med dem hem i solen och smet in på biblioteket för att lämna en bok. Fick sju nya lån med mig hem. Som vanligt. Bland annat Martina Montelius senaste och en tidig bok av Meg Rosoff som jag inte alls kommer på vad den heter nu. Isak lånade en bok om världsdelar.

Hemma lyckades jag förhindra blodsockerfall hos alla med en påse äppelchips. Sedan ringdes tusen grattissamtal till Isak från släkten och sedan ville jag dö, för jag hade glömt att fylla på med smärtstillande.

Alex kom hem vid kvart i sex, med sushi enligt Isaks önskemål. Den kastade vi i oss, innan vi kastade oss över munkarna. Isak öppnade sina paket och resten av kvällen gick åt till att bygga solsystem, tågbanor och att träna tillsammans. Eller. Isak var med först, sedan tyckte han att det var tråkigt och då nöjde han sig med att fråga varför jag tyckte att saker var jobbiga. ”Det var ju jättelätt när jag försökte”. Tack för stödet FÖRSTFÖDDA BARN.

När Isak lagt sig ägnade jag en kvart åt svår nostalgi. För sex år sedan var vi kvar på BB. Isak var alldeles ny och jag levde i mjuk ovisshet om hormonpåslaget som strax skulle ta över mig och få mig att gråta oavbrutet i en vecka. Det var tider det..

Hå hå ja ja. Imorgon väntar en bokkväll med Sarah Perry och i förrgår släppte vi ett nytt avsnitt av En förbannad podd. I övrigt finns inget nytt att rapportera. Var så god:

Under odjurspälsen av Klara Krantz

The rest of us just live here av Patrick Ness

Till alla killar jag har gillat av Jenny Han

P.S I still love you av Jenny Han

Eliza och hennes monster av Francesca Zapia

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.