Kulturrapport från vecka 3, 2018

Tjolahopp, en vecka till är över och ungefär detta ägnade jag mig åt:

Läste: två noveller av Nanna Johansson (Vargar och Det är nog dags nu) och ytterligare en fjärdedel i Främlingar på ett tåg. Har haft rätt bråkiga nätter med ungarna och mest orkat titta tomt framför mig i soffan efter arbetsdagen.

Lyssnade på: Hetta av Jane Harper, på tips från en av mina favorit bokbloggar Breakfast bookclub, och sjuhuhuuukt mycket politiska låtar. Gjorde en valårsplaylist som blev så här:

Tittade på: It från 1990. Den är värd att se även om den tappar mycket på slutet. Det var kanske inte samma överväldigande upplevelse som när jag var tolv, men fortfarande riktigt toppraffel. Bill Skarsgård i alla ära, men han är inte Tim Curry.

 

Skaffade: fem nya barnböcker för en krona styck när biblioteket hade utförsäljning. Två av dem var Katitziböcker i den utgåva som fanns på mitt skolbibliotek när jag var barn! Så himla mycket hurra!

Besökte: Geronimo’s FGT i Gamla Stan med Majsan och Katta! Har ni vägarna förbi där någon gång gör ni bäst i att gå in. Mexikanskt för karnivorer, vegetarianer och veganer. Plus goda drinkar. Även för oss som på grund av ungdomssynder inte kan dricka tequila längre. Efter det hamnade vi på Campfire som är en ombyggd Scandic-bar och, precis som Katta skriver, är lite för hipstermysig. Dock goda drinkar, om än ganska dyra. Eller ja – Stockholm city-priser.

Upptäckte: Broder Daniel, tjugo år efter alla andra. Vilket är en sanning med modifikation. Jag har så klart känt till dem och även haft en positiv inställning till hitsen, men varit för ointresserad av lyssna på dem i övrigt eftersom att jag aldrig föll för panda-trenden. Känner mig fortfarande lite störd när jag tänker på den, men jag är ändå gammal nog för att förlåta Broder Daniel för eventuell inblandning.

Sörjde: Dolores! No need to argue-skivan är en stor del av soundtracket till mitt sextonde år. Så fruktansvärt sorgligt att hon gick bort så tidigt.

I övrigt var den här veckan väldigt trött.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.