Mina tankar med bloggen

Ogillar ju egentligen inlägg om att blogga. Men här kommer ett ändå, för jag är trots allt himla bra på det här med sten i glashus.

Eftersom att jag gillar att hålla mitt skrivande igång och även gillar att ha någon form av dagboksfunktion i mitt liv, har jag – som ni märker – kickat igång min blogg lite blygsamt igen. Det är så himla kul att se att det trillar in strax över hundra unika besökare här per dag nu. Vilket är ungefär så jag vill hålla det. Med andra ord: jag siktar inte på någon bloggkarriär. Det är helt enkelt bara det att åren när jag har skrivit sällan känns lite tommare så här i efterhand och så vill jag faktiskt inte ha det. Dessutom har jag jättedåligt minne, så det som inte dokumenteras glöms oftast bort. (Kommer minnet ens tillbaka för övrigt, eller försvann det med fostervattnet vid den andra förlossningen?)

Nu tänker jag mig att detta blir en plats där jag 1) håller mitt skrivande igång 2) delar med mig av några delar av mitt familjeliv men även 3) skriver om böcker och om läsning, som en förlängning av podden. Utan att för den sakens skull göra anspråk på att göra om till bokblogg. Det finns SÅ många bra bokbloggar redan. En dag ska jag lista några av dem.

Med risk för att jag får revidera detta i och med att det är valår och jag som vanligt är brinnande röd, så kommer jag inte skriva mycket om politik. Dels har jag redan gjort det och blivit bränd av klimatet både bland dem som ska föreställa mina egna och de andra. Dels känner jag inte att jag tillför något som inte andra redan gör bättre. Och dels har jag för stunden lite gett upp. Vad spelar det ens för roll om jag skriver något? Men som sagt. Det kan ändras under året.

Ja och så tänker jag att skrivandet håller igång min hjärna som på ett mycket obehagligt sätt har börjat sucka franskt och bara lägga av i tid och otid.

Nåväl. Det är söndag, jag har inte börjat jobba efter juluppehållet än och det här inlägget är tidsinställt. Med andra ord: det är lätt att vara kaxig. Satsar ändå på att få in två inlägg per vecka. Okej? Då kör vi på det.

Finns det något ni vill att jag ska skriva om? Lämna en kommentar eller skicka ett mejl till soflex at gmail.com i sådana fall.

En bild från min svägerskas bröllop i somras får illustrera mina känslor inför detta.

 

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

  1. Det vore jättekul om du ville berätta lite om den nya lägenheten i ett inlägg – så detaljerat som du känner att du vill göra det såklart. Kanske inte det roligaste önskemålet om inlägg, men det vore kul att få reda på om bostadssituationen känns bättre nu.

  2. Jag har också jättedåligt minne, och jag har inte ens fött barn. Det ÄR verkligen skönt att ha bloggen som ett arkiv över de senaste åren. Kul att du bloggar mer igen!

    1. Tack! Ja det kanske är åldern som gör att allt inte får plats i huvudet längre? Senaste året har jag helt glömt saker som jag alltid haft bra koll på innan. Typ ansikten och namn! Rätt jobbigt ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.