2015 – så här var du

För femte gången gör jag den här listan. Efter att ha läst igenom förra årets lista som finns HÄR, kan jag konstatera att 2015 var ett bättre år för mig personligen. Däremot knappast för världen eller många av mina vänner. Jag hoppas på utopin där alla får vara glada när det nu är 2016.

 1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag köpte tid hos en personlig tränare, Elin närmare bestämt, och jag började boxas för Åsa Sandell. Inget jag har gjort i år har varit så bra som de två besluten. Och så planerade jag in träningshäng med vänner. Det var helt nytt.
IMG_0570
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Som vanligt hade jag inga nyårslöften, men målet var att vara gladare 2015 än 2014 och det var jag.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja. Miljoner.

4. Dog någon som stod dig nära?

Pojkfröken dog. Vi stod inte varandra nära och vi hade slutat följa varandra helt i sociala medier – men han var en väldigt stor del av mitt liv på internet från 2008 till 2012, och även om jag känner att det kanske inte är min stora sorg att ha – att han dog – så är det så outhärdligt sorgligt.

5. Vilka länder besökte du?

Inga.

6. Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?

Lugn och ro. Fy fan vad stressigt jag har haft det.

7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?

Extremt dålig på att minnas datum, men någon gång i slutet av juni så plussade jag på stickan, som det heter och just själva händelsen är ju svår att inte minnas. Och den 26 oktober släppte jag och Katta första avsnittet av En förbannad podd. 

en förbannad podd

8. Vad var din största framgång 2015?

Jag har blivit så jäkla bra på att säga ifrån till idioter och/eller bara blockera dem både mentalt och i sociala medier. Jämfört med innan alltså. Fortfarande en bit kvar!

9. Största misstaget?

Ingen aning. Att jag jobbade så mycket att jag knappt orkade ha ett socialt liv kanske.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Tror inte det? Eller jo, min rygg pajade i början av året på grund av undermåliga magmuskler. Samma magmuskler som jag nu har tagit itu med, med hjälp av personlig träning.

11. Bästa köpet?

Är fortfarande ganska begränsad i min konsumtion, men det jag lagt pengar på som känts värdast, så att säga, är träning och välgörenhet.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Tyvärr, mitt SL-kort. Det kostar, via statlig subventionering, 690 kronor i månaden för resor som stjäl mer tid än de sparar.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jag har så jävla bra vänner. De gör mig i princip alltid riktigt glad. Att podda i Rätt Avigt och i En förbannad podd (med många av de vänner som gör mig glad). Boxningen – jag kan inte beskriva hur glad den har gjort mig. Och att jag har börjat läsa böcker igen. Det gör mig faktiskt jätteglad.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015?

Den här med Ezra Furman kanske?

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Sovit, tränat, stickat, träffat vänner.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat och grubblat.

18. Hur tillbringade du julen 2014?

Med mamma, pappa, ena brorsan, Alex, Isak och en hel del veganska tillbehör i Skåne.

IMG_1174

19. Blev du kär i år?

Jag är alltid mer eller mindre kär.

20. Favoritprogram på TV?

Jessica Jones, the Americans, Supernatural, the Good wife. Tittar dock inte alls på TV, utan streamar allt.

21. Bästa boken du läst i år?

Sara Stridsberg – Beckomberga: Ode till min familj. Den är så bra att jag önskar att jag hade den oläst så att jag fick läsa om den igen.

beckomberga-ode-till-min-familj

22. Största musikaliska upptäckten?

Återupptäckten av Type O Negative och Irma Thomas tror jag, alternativt Ezra Furman som jag inte lyssnat på alls innan i år.

23. Något du önskade dig och fick?

Läslust.

24. Något du önskade dig men inte fick?

Fungerande migrationspolitik.

25. Vad gjorde du på din födelsedag?

Hängde med familjen i Örebro hos min äldsta bror. Lekte i lekpark. Åkte upp i Svampen. Gick på någon typ av amerikansk restaurang. Fick en råsaftscentrifug. Var gravid.

IMG_0611

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Mer vänsterpolitik överallt – färre foliehattar från högern på ledarplats i morgontidningarna.

27. Vad fick dig att må bra?

Mina vänner, mina poddar, min familj, alla böcker och stickningen. OCH BOXNINGEN, ni har väl inte missat att jag boxades under 2015?

28. Vilken kändis var du mest sugen på?

Matt Damon tror jag. Förra graviditeten var jag sugen på att se alla filmer med Eddie Murphy, nu vill jag bara se film med Matt Damon.

mattd

29. De bästa nya människorna du träffade?

Jag tror banne mig att Linda var den enda nya personen jag träffade i år och banne mig om det inte vare en sjukt bra träff! (Ber om ursäkt till alla jag eventuellt glömt bort att jag träffade, men mitt minne är inte vad det en gång var).

30. Vad har du för nyårslöften inför 2016?
Inga, men jag hoppas att jag hittar en hemvist för min politiska plattform och att jag kan engagera mig mer för det jag tror på, men just nu så känner jag mest sorg över att de flesta som verkar stå på samma grund som jag i slutändan ägnar sig åt identitetspolitik och att peka finger åt alla som inte orkar leva som de själva gör. Och så borde jag faktiskt sluta läsa SvD:s och Göteborgspostens ledarskribenter. Det finns ju liberaler och högerfolk som har vettig argumentationsteknik – jag måste inte vända mig till trollen och foliehattarna.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.