Jag kanske inte kan fota mat…

… men GOSSE om jag kan laga den. Ursäkta för ett inte alls så blygsamt skryt här, men jädrar vad god mat jag gör. Ibland. Eller ganska ofta faktiskt. Tyvärr är jag helt ointresserad av att ta stajlade matfotografier, så det blir inte så mycket dokumentation som det kanske borde bli, men samtidigt är mat kanske inte det mest intressanta att läsa om jämt? Skit samma. Idag hittade jag i alla fall på en jätterolig rätt av alla slattar som blivit över efter de olika matkassarna vi testat på senaste, och innan Alex hann slänga i sig portion två, så snodde jag tallriken för en feel good-bild. Om feel good är när det inte känns bra, för ingen blir väl glad av att titta på den där bilden mer än vi som åt maten och minns hur det smakade. Ni får helt enkelt läsa receptet först och titta på bilden när ni har lagat det, så hinner ni inte ångra er. Hursomhelst. Vi kan kalla detta för linsfritters med ugnsgrönsaker och limeyoghurt.

Vill ni ha receptet då? Det får ni i vilket fall som helst, för jag vill minnas det här i framtiden.

Mixa följande:

1 förpackning gröna linser från Go Green (motsvarar ca två dl kokta linser)

2 ägg

3 vitlöksklyftor

en halv kruka persilja (det vill säga: mycket)

0,5 till 1 dl mjöl (glömde mäta, men det ska bli som en tjock pannkakssmet och inte som en fast biffsmet)

Salt, peppar, saften från en liten lime

När det är mixat så rör ner:

2 finrivna, råa potatisar

ca 4 cm finhackad purjo

Ha eventuellt i mer mjöl, eller späd med linsspadet som du sparade fast jag inte sade att du skulle, för att fixa konsistensen. Jag lät smeten stå och svälla medan jag fixade grönsakerna här. Jag stavade och klyftade polkabetor och potatis, vände i salt och olivolja och körde in i ugnen. Efter tio minuter satte jag in en plåt med slantade aubergine och stavad kålrabbi, penslad med chiliolja. Sedan tog jag en vanlig sked och klickade upp linssmeten i en väloljad, het panna. Stekte några minuter på varje sida och åt slutligen allt med limeyoghurt (turkisk yoghurt, saften från en lime, vitlök, örtsalt). Jag lovar. Det var jättegott det här. Det blir säkert snyggare för den som slänger på en tomat och något grönt innan ätning, men herregud man kan ju inte ha ALLT hemma i kylen JÄMT.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.