Cotton is not candy

Jag har alltid tänkt att bomull – det är bra grejer det. Egentligen vet jag inte varför, men det är nog för att jag tänker att det är ett naturmaterial och att naturmaterial alltid är bättre än syntet. Fast bomull är faktiskt inte särskilt bra alls. Idag har Råd och Rön lärt mig att det krävs SJUTUSEN liter vatten för att producera ett kilo bomull och att 10% av världens bekämpningsmedel går till bomull, trots att bomull bara tar upp 2,5% av jordbruksmarken. Det är så himla lätt att skita i allt som händer långt borta, men jag lovar er. Förr eller senare kommer de där bomullsodlingarna och biter oss alla i röven.

Så vad gör vi då? Det går så klart att köpa ekobomull, men trots att den är giftfri så finns inga regler om hur vattnet ska användas. Dessutom är bara 1% av den bomull som produceras ekologisk och plagget som innehåller ekobomull kan fortfarande ha behandlats med giftiga ämnen under tillverkningen. Råd och Rön säger att hampa är bättre. Och bambu, lyocell, rami och mjölkfiber och ekoull. Jag säger att återvunnet alltid vinner. Det är snällare mot miljön, det är snällare mot plånboken och om du googlar ”second hand clothes quotes” får du bland annat upp den här bilden på Chris Isaak:

Chris Isaak Quotes-9

 

Ps. Här kan ni läsa lite om varför jeans är en rätt obehaglig grej ändå!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.