web analytics

Sov, slumra in nu i bädden FÖR I HELVETET

Alex har på sig knästrumpor och guidar folk på ett av slotten ikväll. Jag hade tänkt att jag skulle ägna hela kvällen åt att sticka och titta på Damages, efter att ha lagt vårt synnerligen lättsövda barn. Men barn måste ju känna på sig när en förälder har sådana där planer, och välja de kvällarna till djävulskap? I alla fall så känner Isak på sig när jag har de där planerna – för inte fan var han lättsövd idag. Han var förbannad och ville sova med sin buss, som han pillrade av ena hjulet på, så att han var tvungen att laga det fast det inte gick och sedan skulle jag sjunga ”Hjulen på bussen” i en evighet för att trösta bussen, följt av ”Bockarna bruse” – fast den blev han arg av, så då bytte jag till ”Lilla snigel”, men det var inte heller bra, så till slut fick jag humma lite planlöst och då var han nöjd en stund. Fast bara en liten stund, för sedan skulle han visst skrikgråta i vredesmod i en evighet över det orättvisa i att behöva sova. Och ja. Kanske får jag inte klaga, för han är som sagt ett synnerligen lättsövt barn alla kvällar då det inte bara är han och jag – men ändå. Jag var tvungen att ta en paus för att sätta i mig en halv burk Soyatoo spraygrädde så att jag inte skulle förgås av irritation nyss. Nu ligger jag här inne hos honom igen och försöker multitaska genom att göra hummande ljud och skriva samtidigt. Det går sådär. Det blir mer växeltasking mellan hum och en skriven mening ärligt talat. Men men. GLAD FÖR DET LILLA.

Jag har varit vaken sedan halv fem och är möjligen extra känslig, vilket inte gör att det är mindre synd om mig direkt.

Så. Nu har jag gnällt. Nu känns det lite bättre. Och det låter som han snarkar lite. Eller så knarrar han bara av ilska… det är inte så lätt att veta under omständigheterna.

||||| 0 Gilla! |||||

4 kommentarer

  1. Asså, här är en till som får rusa in i köket och tröstäta mitt i nattningen för att stå ut! Elly somnade alltid så smidigt innan, men på sistone har det ofta tagit ganska lång tid. Hon är liksom trött när nattningen börjar, men sen blir hon pigg och ligger och tjatar eller skuttar runt i sängen. Jag blir alldeles matt och ser min kära egentid eller partid försvinna bort längs horisonten…

    1. Vi har ju verkligen bara varit tvungna att lägga Isak i sängen, sedan fixar han resten själv. Himla lätt att bli bortskämd, märker jag. Men nu är sojagrädden slut, så nu får han inte bråka förrän vi köpt ny!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.