Drömmen om ett torp

IMG_0825.JPG

 

Det började med att vi lånade Alex farbrors stuga i våras, sedan hamnade jag några dagar i en stuga i Sölvesborg, precis vid vattnet, och idag har jag spenderat i princip all vaken tid tillsammans med Isak och några vänner i en stuga i Roslagen och ja, nu vet jag. Jag vill ha en sommarstuga. Ett ställe, styvt hugget, en timmes resväg hemifrån, dit vi kan åka för att åka bort. Där jag kan sitta och sticka på en uteplats, där Isak kan få springa runt, där Alex kan ha en gungstol och ett gevär (eller en flaska whisky).

Tidigare har jag tänkt att det inte är någon idé, för vi har redan tillräckligt många ställen att besöka med släkten utspridd över halva landet. Men alltså den här stugan, den hade vi ju åkt till en helg som den här, eller förra, då släktbesök inte ens fanns med i planerna. Vi hade ju kunnat bli sådana där som veckopendlar under sommarhalvåret.

Ett knarrande golv, lukten av gammalt trä, kanske en sjö. Torrdass och myggkvällar. Alltså JA vad jag vill detta. Synd bara att det ska vara så satans dyrt (nej jag tillhör inte dem som tycker att det är ”helt okej” med tvåhundratusen i skuld) och att Alex inte riktigt är där än. Men jag tänker så här: först får han jobbet, sedan accepterar han drömmen om radhus ELLER drömmen om sommarstuga. Det ena eller det andra liksom, sedan är jag nöjd.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

  1. Jag stod också i det valet i våras. Och så blev det radhus. Så välkomna att bli mina grannar ELLER skaffa en stuga så kan jag komma och hälsa på! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.