Närkingen talar

Eventuellt så framstår jag som lite, lite störd och kanske tycker någon att jag överdriver nu men jag tycker faktiskt att det finns vissa regler på hur man bemöter andra människors missnöje i vardagen. Så länge det inte handlar om någon som ältar och gnäller in absurdum, tycker jag ärligt talat att vi kan säga som så här:

1) Om någon beklagar sig över något som är jobbigt borde första regeln vara att bekräfta att det är jobbigt. Ett svar på exempelvis ”Fan, den här dagen sög ju – jag hann inte med någonting” skulle ju kunna vara ”Fan, jag hatar när det händer”.

2) Om jag inte avfärdar något med ”äh, det är sådant som händer – bit ihop och ta nya tag” så ska förbanne mig ingen annan göra det åt mig heller. Helt fel svar på ”Fan den här dagen sög ju – jag hann inte med någonting” är alltså ett klämkäckt ”Sådant är livet, det är bara att bita ihop och hoppas det blir bättre imorgon – jajamensan fattas bara”. Alltså du kan få jajamensan fattas bara dig upp i röva om du vill, men ta inte min leda ifrån mig med käckhet!

Om ni inte är med mig, är ni mot mig. God natt.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.