Behå-fråga och lite information om mina tuttar som ni kanske inte vill ha

Jag har bytt behå-storlek och har av denna givna anledning fått köpa nya behåar (har jag bestämt att det heter för behåer låter som bigaråer och behås låter som Gekås). Som den bekväma människa jag är gjorde jag the big no-no och beställde från Ellos. Och ja jag vet att brösthållare är en seriös konstform som inte ska utföras av klåpare på nätet utan proffs i butik, men alltså palla gå dit när livet är fullt av annat.

Idag kom så paketet från nätet och med det kom även en blast from the past. I två av fyra behåar låg nämligen utfyllnadskuddar. De här lite ellipsformade varianterna. De som låg över hela min lägenhet i Malmö eftersom att jag alltid, alltid, alltid plockade ur dem i vredesmod när jag köpte en ny behå på den tiden. Sedan ökade jag ungefär tre storlekar och då köpte jag förvisso en ny behå-garderob i butik, så som det är tänkt att bröstmänniskor ska göra från början (och ja, jag hade fram till dess gått och töjt på samma C-kupade HM-behå i typ tre år och ja, det gjorde butiksbiträdet både äcklat och bestört). Efter det har jag köpt några behåar till över nätet, men jag har inga som helst minnen av att jag någonsin har hittat utfyllnadskuddar i storlekar över D.

Så till min fråga. Har kuddarna någon särskilt syfte som gynnar alla boobs, men som jag bara har råkat missa när jag hade en större storlek eller skickas de med som en ”snäll” gest för oss som tydligen borde vilja ha större tuttar? Vill ärligt veta för jag tycker inte att det är särskilt snällt att skicka med dem i sådana fall (eller miljövänligt, de borde väl vara ett tillval om de nu ska finnas?). Kuddarna i den ena behån är liksom så stora att det blir push-up-effekt till den grad att det nästan ser ut som jag har ett tuttskägg. Och då är det inte ens en push-up från början. Seriöst ogilla, som det heter på facebook. Jag är väldigt nöjd med det jag har tack så mycket.  Det har jag varit från C till F och tillbaka till knappt C (ursäkta för tmi men skinnmässigt är de nog på C, det är bara det att det utfyllnadsmässigt saknas lite för att nå ända fram så de ser ut lite som sådana där tyngder som hängs i dukar för att de inte ska blåsa bort på sommaren).

Tacksam för svar.

Ps. Hatar verkligen Arga snickaren som av någon oförklarlig men osannolikt dum anledning står på i bakgrunden.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Meh

8 kommentarer

 1. Har ingen aning, men jag har också alltid plockat ur mina. Värsta är ju när dom har såna kuddar I BIKINI-BH:N, då blir ju tuttarna fanimig aldrig varma igen efter att man har badat. Jävla påfund.

 2. Jag undrar också! Har tänkt en del på detta med BH-ar eftersom jag oftast har haft B eller C, men när jag ammade som mest var uppe på D och E. Det jag tänkte på mest var att de mindre nästan alltid är vadderade och ger mycket stöd, medan de större nästan alltid var tunna och typ lite sladdriga. Helt knäppt, för när jag hade så där stora tuttar ville jag ju ha mycket stöd!

  1. Totalt ologiskt. Jag hade iofs ett par himla bra stora behåar, men det var dem jag köpte för miljoner kronor (med presentkort = win) på Twilfit. Resten sög. Det finns ju inte alltid pengar till en femhundrakronors-behå liksom.

 3. Jag har lärt mig min läxa: att köpa bh online om en inte köpr om en modell en redan har i exakt samma storlek är oftast bortkastade pengar. En kommeratt få betala returfrat för att få reda på det en borde ha kunnat lista ut med röven: att behåar ska provas live innan köp. Hade just en halleluja-upplevelse på Debenhams i London, där det finns behåar i storlekar som skulle räknas som sk ”ovanliga” här hemma hängande en masse i butik. Lärde mig även att två behåar i samma modell kan sitta olika om de är i olika färg, pga materialen kanske inte är EXAKT samma eller påverkas vid färgning. Sjukt intressant!
  That said så köpte jag 4 kvalitetsbehåar för 1000:- och då var en av dem inte ens på rea. Har slängt alla gamla pga detta kommer räcka mig i typ 5 år. Känns så jävla win när en betraktar typ twilfits sortiment där det finns EN behå under 600:- i min storlek som passar i modellen, men är i rätt crappy kvalitet. Tänker ta mej fan aldrig mer köpa okända behåar online igen, NÅGONSIN. Tänker inte heller förpassas till de förnedrande trista hyllorna i ngn jä’vla tjockisruta igen heller, där alla behåar med rätt kupa har för stor omkrets och är skitfula.

  1. Jag lyckades göra samma sak på Twilfit, alltså fyra kvalitetsbehåar för typ en tusenlapp eller om det var lite mer, tack vare rea och presentkort. De var dock riktigt bra, men ja, jag kan ju inte ha dem längre. Som jag beskrev i ett annat forum så blir mina tuttar som krusbär i margretheskålar nu för tiden. Men men. Två av fyra satt riktigt bra EFTER att kuddarna plockats ut. Kommer trots det att gå till butik nästa gång. Det här var enbart för att jag varken har tid eller ork men däremot befinner mig i extremt behov av ny behå just nu.

   Ändå. Att det ska vara sådant jäkla meck med detta…

 4. Men va? Det hade jag ingen aning om faktiskt, jag har ju haft A-kupa i hela livet, trodde att det var för någon slags ”alla måste ha stora bröst”-norm som ALLA himla A-kupebehåar har kuddar och fyllning och allt möjligt. Varför i hela friden har de det på större storlekar? (Och well, varför har de det på någon storlek överhuvudtaget?)

  1. Vet inte – men efter C så är tydligen bröst tillräckligt stora eftersom att det inte verkar komma med några sådana bh:ar. Stört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.