web analytics

En evig röra – en evig ångest

Jag tycker att det här är assvårt. Vi har försökt med städdagar, städschema, städa tio minuter om dagen och nu är jag så trött på vår notoriska oreda att jag i smyg går omkring och funderar på att bidra lite extra till Älvsjös majbrasa nästa år. Utan saker – ingen röra?

Jag har märkt att människor som själva har ordning i blodet har extremt svårt att inse hur svårt det är hitta den där ordningen för den som inte är född med den. Vet faktiskt inte varför jag har misslyckats så grovt på det området. Ingen i det här hemmet blev curlad under uppväxten. Är dock mer beroende av ordning på det stora hela än Alex som kör mer på projekt (typ rengöra soffan). Jag vet inte varför skillnaden är så stor, när vår uppfostran är ganska lik. Kanske för att det ingår i paketet ”riktigt tjej” att vara ordningsam eller något, men jag orkar ändå inte leva efter det helt och hållet för då åker vi rakt in i nästa jämrans vardagsproblematik: hemmet blir mitt ansvar för att det är jag som blir mest förbannad av röran. Men jag vill ju inte att Alex ska städa för att jag säger till eller för att inte göra mig arg, utan jag vill ju att han (liksom jag) ska känna att det här är ett gemensamt hem där vi har ett gemensamt ansvar och där vi framförallt uppfostrar ett barn som förtjänar ordning. Samtidigt som barnet faktiskt verkar vara den som bryr sig allra minst.

Håhåjaja. Vi har blivit bättre, men det är fortfarande långt ifrån bra. Älskar förvisso att komma hem till folk som har en bohemisk röra omkring sig. Men ja. Hos oss är det mer av ett världskrig. Hur fixar ni era hem egentligen?

En prioriteringsfråga säger ni? Ja, men det är sjukt viktigt att ta bilder på sig själv också säger jag. Här från midsommar 2006. Att vara posör har alltid varit ett hårt slit.

 

||||| 0 Gilla! |||||

4 kommentarer

  1. Precis så är det hemma hos oss. Jag står för ordningen (=plockandet, vikandet, röjandet) medan Magnus tvättar golv, dammsuger, putsar fönster. Skillnaden är den att jag ständigt ordnar, medan Maggie rengör högst en gång i veckan.

    1. Frallan tvättar också golv. Typ varje dag faktiskt – eftersom att Isak äter själv. Men det gör ju inte att röran försvinner. Blir galen på den. Var kommer den ifrån egentligen och hur blev den så snabb på att krypa fram?

    1. Tack 🙂 Nej Frallan är min sambo, haha! Men hans syster har faktiskt en fralla som kommer hit ibland och skrämmer katten!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.