web analytics

Ett dåligt exempel på feminism

Men alltså varför fråga en man du inte håller med i en diskussion om han inte ska ut och förtrycka kvinnor någon annanstans, om det inte är dags att han utnyttjar sin position som vit man och mansplainar sig fram i en ny diskussion och om det inte är på tiden att han inser sina privilegier och bara håller käft? Det kan ju bara vara för att driva på en idé om att feminism ska vara en separatistisk ideologi för manshat. Alltså så som idioter och folk som känner sig hotade av den fått för sig att den är.

Bara för att en man inte håller med dig så betyder det knappast att han mansplainar. Sedan när blev det mansplaining per automatik när en man öppnar munnen? Varför beter man sig som att man vill att män ska vara fienden jämt? Jag har inte hängt med i svängarna märker jag. Eller så börjar jag bli gammal och slapp.

Det är sådana här människor som gör att jag inte deltar i feministiska debatter på nätet längre. De finns överallt och deras efterblivna diskussionssätt leder knappast till att fler vill gå feminismens ärenden. Tvärtom.

Det finns bra dålig stämning och så finns det dålig dålig stämning – den som inte är konstruktiv. Det är den de skapar.

Jävla mobbare, ärligt talat.

||||| 0 Gilla! |||||

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.