web analytics

Kan aldrig se hur långt vi har kommit

Jag förstår ju att vi har kommit otroligt långt i den feministiska kampen när jag ser att vi har råd att diskutera vem som får vara feminist. Jag tycker att det är lite snedvridet att man kan erkänna patriarkatet men bara så länge fokus ligger på vad det gör mot kvinnor – samtidigt som de flesta av oss väl ändå är medvetna om vad det även gör mot männen som inte passar in i mallen? Men de ska alltså inte vara feminister för de kan inte förstå och det är viktigt att vi diskuterar det tydligen. Möjligen finns en skillnad mellan hetero och homo här, men jag kan inte svära på det. Kvinnor som inte klarar att ställa sig utanför rätt samhällsnormer ska vi nog inte heller ha med.

Jag vet inte riktigt vad kriterierna är för vem som egentligen får vara med – kanske är det en tävling om vem som är mest förtryckt och den som vinner får slåss? Sedan skiter vi i att den som gynnas men ändå vänder sig mot systemet borde vara en person som är bra att ha på sin sida.

Jag måste vara blind som inte ser att det är så bra i övrigt att vi har tid och råd med det här urvalet.

Apropå förstå så förstår inte jag alla kvinnor heller och jag förstår inte hur deras förtryck ser ut. Att födas med ett kvinnokön gör inte automatiskt att man förstår alla andra som föds, typ, likadana.

Ja jag vet. Jag borde stänga av datorn nästa gång jag ser en diskussion ta liv på Facebook.

||||| 0 Gilla! |||||

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.