Midsommarhelgen

Att stanna hemma över midsommar är banne mig det bästa beslutet jag har tagit i år. Jag har fått några bilder från landet och insett att jag aldrig hade kunnat åka ut dit och känna mig bekväm med att hålla låg profil. Så det var väl för väl att jag istället fick göra det här:

På midsommarafton hade vi bestämt att vi skulle äta midsommarlunch tillsammans och så blev det. Innan det blev dags för den bestämde jag att vi skulle ägna oss åt den familjefrämjande aktiviteten att städa tillsammans. Något av det viktigaste jag vill lära mina pojkbarn nämligen är solidaritet i hemmet. Det går så där. Städningen blev en härlig upplevelse med psykbryt hos minst ett barn åt gången tills jag drog på mig mammas gamla klänning från 1977 och vi gick hemifrån till skateparken och lunchen. I picknickkorgen som vi tog med från hemmet hade jag inte lagt ner några jordgubbarna eftersom att de kostade helt vansinniga 80 kronor litern i förrgår (igår var de nere på 49 kronor litern igen, så himla märkligt…). Däremot fanns det lunch, fazerchoklad och en suröl till mig pga ändå midsommar va.

Lunchen var så himla fin. Barnen var på sitt bästa humör och bråkade inte alls. Jag upprepar: de bråkade inte alls. Isak som ofta har tre sekunders tålamod med sin lillebror och Karl som tycker att det bästa som finns är att jävlas med sin storebror, var bästa vänner. Vi avslutade allt med improviserade massagesagor (Isaks bästa), sedan var det dags för övriga familjen att glömma Karls väska hemma och ta tåget rätt in i den Sörmländska myllan!

Jag kom hem och var först skitledsen, det ska jag inte förneka. Kände mig lämnad, ensam, missförstådd och ömkade för att alla fick som de ville utom jag och att detta inte var vad jag hade tänkt mig och så vidare. Men på något magiskt vis så lyckades jag ta mig ur den träliga tankespiralen och in i mina träningskläder. Planen var att jogga till en av utomhusbassängerna här, men när jag kom ut kände jag att benen drog mig mot skogen istället. Där vek jag in på en okänd stig och när den tog slut ägnade jag en timma åt att hoppa över rötter, kryssa mellan stenar, klättra upp för klippor och springa ner för backar. Tog massor av vattenpauser, sket helt i att mäta både tid och sträcka och hade på det hela taget en så sjukt trevligt stund.

När jag kom hem var jag blöt av svett, men inte en enda jobbig tanke fanns kvar i huvudet. Unnade mig ett bad med kaffeskrubb från Body Boom (seriöst tips på den, den luktar gott, är dryg, effektiv och gör huden mjuk och lite oljig utan att för den sakens skull kännas kladdig – men, om man inte sköljer sig ordentligt efter kan man få en chock och tro att man har flatlöss har jag, eh, hört. Så tänk på det.) Klockan sex hade jag en zoomdejt med en vän som också firade ensam och efter det åt jag middag framför 500 Days of Summer. En gullig och ganska underhållande film. Perfekt att sticka till.

Igår vaknade jag sex och tänkte HELL TO THE NO. Somnade om och drömde att min mamma blev påbackad och dödad på en parkering, att min kollega kidnappade och mördade mina barn och att en av Alex vänner drunknat och att jag skulle skriva en dödsruna över henne. Lesson learned. Nästa gång tänker jag hell to the yes och går upp.

Efter några avsnitt av Drag Race säsong fem, som jag ser om, packade jag ihop en liten matsäck och tog en rask promenad ner till Långsjön, vidare in på vandringsstigen som leder runt sjön och någon kilometer på den tills jag hittade en badklippa helt utan människor. Där låg jag i fem timmar. Jag badade, läste ut Marie Auberts senaste bok, åt picknick, badade, läste yogatidning, badade, mediterade, badade och sedan när jag kände mig färdig gick jag hela sträckan hem igen. Vid det laget hade det kommit lite folk. Bland annat ett gäng fryntliga ungdomar som spelade Absolute Reggae på hög volym – men vet ni? Jag var så namaste att inte ens DET retade mig.

Det sista ansträngande jag gjorde igår var att köra en liveyoga med Adriene på kvällen, sedan körde jag det vinnande konceptet the Good Fight, chips, vin och stickning ända fram tills att Comhem krashade och jag upptäckte att jag missat en fläck när jag smörjde mig. Då lade jag mig med Steglitsan och någon gång efter ett släckte jag lampan utan några som helst negativa känslor för första gången på… ingen aning. LÄNGE.

Nu är det söndag eftermiddag. Familjen är fortfarande borta. Har lullat omkring med en kallbryggd kaffe mellan boken, stickningen, yogamattan och tvätten idag. Ganska skönt, bortsett från att grannen har dragit igång en högljudd inspelning av fågelkvitter från sin balkong. Ska sticka lite mer snart tror jag. Kanske tränar jag, kanske skiter jag i det. Vi får se. Hur har ni haft det?

||||| 3 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.