Demonstrationer, länkar, polisen

Apropå sakers tillstånd just nu kommer två saker jag läst idag, som jag tyckte var extra bra att fundera vidare på och en sak jag läste för sju år sedan och som jag funderat på från och till sedan dess:

Så demonstrerar man… inte!

Att inte bli lyssnad på är värre än att skydda alla mot smittan av pandemin. För många i vår fattiga arbetande befolkning är en demonstration tryggare än att gå till jobbet. Jobb där man tvingas dag ut och dag in stå framför andras svett, spott och andra mindre angenäma kroppsvätskor. 

Jag är bra en ignorant idiot

Jag var arton år gammal, alldeles för gammal, när jag förstod att jag inte har tolkningsföreträde, när jag insåg att jag inte vet ett skit, när jag insåg att jag var ignorant och oinsatt och en dålig jävla medmänniska.

Och inlägget som var det som fick mig att först verkligen inse att jag var ignorant och oinsatt: Feminismen, vitheten och jag. Tyckte länge att jag var så påläst för att jag inte bara hade koll på (vit) feminism men att jag faktiskt också förstod att inkluderade transsexuella. Pris till mig! Eller inte. Läste det här inlägget, kände mig kränkt, tyckte synd om mig själv och sedan… reste jag mig upp och insåg att jag inte är särskilt påläst och inte har särskilt mycket koll alls.

Jag kan i en första impuls tycka att det är idiotiskt att samlas i tusental i pandemitider för en demonstration med risken det innebär för smittspridning och belastning av vården. Jag kan också ta ett djupt andetag och inse att det är en komplex situation där det är extremt lätt att tycka saker utifrån klass, hudfärg, ålder och position i samhället i övrigt utan att egentligen ha koll. Oavsett var jag landar i min åsikt om själva demonstrationens vara och icke vara är min fasta övertygelse dock att det finns stora problem i vår poliskår, och här talar jag inte enbart utifrån de klipp jag ser på nätet utan det jag har sett i verkligheten och som gör att jag inte helt kan avfärda människor som använder uttrycket ”ACAB”. Jaja, hashtag inte alla snutar – men det ska inte finnas en enda jävla snut som väljer oprovocerat våld. Någonsin.

||||| 1 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.