Tre av tre

Efter att ha misslyckats att joina tre olika livesändningar på Instagram ikväll, gör jag det enda rätta och listar tre saker om tre här i bloggen istället.

Tre böcker jag läser nu:

1 – Terapeuten av Helene Flood (som ljudbok). En okej spänningsroman. Nominerad till Årets bok. Handlar om en terapeut vars man försvinner och ju längre tiden går, desto mer inser hon att han dolde för henne. Den ska tydligen vara helt oförutsägbar – men med en fjärdedel kvar tillåter jag mig själv att tvivla.

2 – Where the Crawdogs Sing av Delia Owens. Död kropp i sydstatsträsk. SÅ bra (i alla fall de första hundra sidorna). LÄS!!

3 – En Gentleman i Moskva av Amor Towles. Om en man som sätts i husarrest under flera decennium i Moskva för en dikt han skrivit. Den här är det tveksamt om jag läser ut faktiskt. En riktig ”välj glädjen”-bok – så föga förvånande att den blivit en bestseller egentligen.

Tre saker jag sett på TV

1 – Deadpool 2 på Viaplay. Superhjältar, dålig humor och massor av cameos – vad kan gå fel? Svar: inget. SÅ jävla rolig. Eventuellt har jag blivit pandemigalen, men jag kunde verkligen inte sluta skratta åt den här. Fnissar bara jag skriver om den. Obs: gillar du inte superhjältar utan går mer åt ”djupa budskap”-hållet så… se den inte.

2 – The Goonies/Dödskallegänget via SF Anytime. Såg den med Isak, vilket höjde upplevelsen några snäpp. Väldigt amerikansk Spielberg från åttiotalet, om ett gäng ungar som följer en skattkarta med förrymda fångar i hälarna. Älskade den som barn, och älskar den bara därför nu. Hade filmen gjorts idag hade jag nog tänkt annorlunda. Men ändå. Att få se sina barndomsfavoriter tillsammans med barn (egna eller andras) är faktiskt ett obeskrivligt mys. Även filmer som inte åldrats med värdighet vinner på det.

3 – Unorthodox på Netflix. Verklighetsbaserat om en kvinna som flyr ett ultraortodoxt liv i New York. Jag tyckte att den var bra och gripande och mitt hat mot patriarkatet kändes mer glödande än på länge när jag såg den, men jag har läst en del kritik mot att serien är ytlig och har därför lagt in boken den bygger på i min TBR för att se vad som togs bort när berättelsen (helt logiskt) komprimerades till en miniserie.

Tre saker jag vill göra nu

1 – starta en tv-podd. Jag vill så gärna sitta och prata om saker att titta på och vilka chips som passar till att jag nog inte tror att jag vill något annat egentligen. Tyvärr poddar jag redan med alla jag känner som har poddkunskap och som är tänkbara offer till denna eminenta podd, så världen får inte uppleva detta slagskepp. Eller….?

2 – att den ganska tråkiga västen jag stickar till Alex ska bli klar, så att jag kan få sticka något mycket roligare till mig själv.

3 – äta lakrits (uttalas givetvis laaaakris, ja Jenny – jag tittar på dig). Och när jag äter detta lakrits, så vill jag sluta skrolla på facebook. Jag tycker inte ens att facebook är kul, ändå sitter jag där tills fingret värker varje kväll och skrollar. Kan jag inte bara sluta med det.

Var har ni för treor eller åsikter i bagaget?

||||| 2 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.