Läser just nu

Obs! Det viktigaste först så klart: JA det funkade att sätta en silversked i halsen på cavan och ställa den kallt för att bubblorna skulle hålla sig hela tre kvällar. Igår var det inte fullt så många bubblor kvar, men det var också sista slurken i flaskan som väntade på botten.

Hur som helst. Påsken har varit fantastisk, minus från cirka elva igår kväll när Isak började kräkas.Typisk sak som drar ner stämningen lite. Idag har han inte varit sjuklig, men svårt understimulerad av att tvingas sitta inne och fått ett tillhörande dåligt humör av det. Precis alla har således bråkat större delar av dagen. Mellan bråk och påsk har jag dock läst. Följande böcker håller mig sysselsatt just nu:

 1. En annan Alice av Liane Moriarty. Liane skriver relationsdraman, ganska lättsmält och ofta med någon slags svart humor eller tvist. Jag har tidigare läst Öppnas i händelse av min död (den var underhållande men inte fantastisk) och fingrat på Pretty little lies, men inte läst än. En annan Alice fick jag på en bokträff hos Bonnier häromåret, men har helt glömt att den står i bokhyllan fram tills nyligen. Eller. Jag har inte riktigt glömt den, men jag har inte varit på rätt humör för lättsmält (obs ingen värdering i ”lättsmält”). Pandemitid ger ett ganska bra underlag för den typen av litteratur dock så nu är jag igång! En annan Alice börjar med att Alice vaknar upp efter att ha svimmat under ett träningspass. Hon är säker på att hon är gravid, strax innan trettio och gift med Nick. I själva verket är hon fyrtio och har just glömt de senaste tio åren av sitt liv. Jag älskar en fartig tjockbok som jag kan plocka upp och fastna i utan att den kräver för mycket av mig, så spontant säger jag – läs!
 2. Stardust av Neil Gaiman. Detta är ett recensionsex som jag själv bett om. Det säger jag inte för att vara skrytig. Jag ber extremt sällan om bokex själv nämligen och det beror inte på att jag får så många skickade till mig (får nästan inga – är inte som andra bookfluencers som kan lägga tjugo stories med unboxing av spontana recensionsex på instagram ens om jag vill), utan på att jag verkligen ville läsa och sprida den här rackarn. Neil är en av mina absoluta favoritförfattare. Han skriver SÅ bra. Denna är i översättning, men det gör inget. Den är fortfarande SÅ bra. En saga för vuxna som även finns som film med Michelle Pfieffer.
 3. Jackie av Anne Swärd. Har tidigare läst Vera som gavs ut för snart tre år sedan och den tyckte jag riktigt mycket om. Anne är lite av en motpol till Liane. Det är inte fartigt och det är inte lätt. Det är jobbigt, svart och långsamt och det kryper in under huden på en. Jag älskar det. Jackie är en obehaglig och sorglig roman om en ung kvinna och en äldre man som möts på ett tåg sommaren 1988. Anne är fenomenal i sitt sätt att beskriva besatthet, både ur offret och förövarens perspektiv. LÄS! Eller lyssna – det är faktiskt det jag gör. Inläst av en av mina favoritinläsare: Anna Maria Käll.

Vad läser ni just nu?

||||| 2 Gilla! |||||

You may also like

5 kommentarer

 1. Jag har precis läst ut Testamente, den var verkligen så fantastisk som du sa i podden. Frågan är vad jag ska läsa nu efter en så maffig läsupplevelse?
  Funderar på antingen Gun Love eller Ett amerikanskt äktenskap. Har du läst dem? Kram Jessica

  1. Åh den är så bra! Längtar tills det har gått så lång tid att jag kan läsa om den utan att minnas för mycket av den!

   Hmm… jag tragglar med Gun Love just nu och har försökt läsa den sedan december. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men den är bara så seg trots att handlingen är bra! Och ett Amerikanskt äktenskap hade jag också svårt för. Jag hade helt fel förväntningar. Trodde att det skulle vara mycket mer politik, men det var nästan inget alls av det. Bara relationsdrama. Med rätt förväntningar är den säkert bättre dock!

   De senaste böckerna jag har läst och verkligen tyckt om är Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie och Baby Jane av Sofi Oksanen. Båda oldies but goldies 🙂

   Kram!

   1. Ja! Har läst både Americanah och Baby Jane, rätt länge sedan jag läste den sistnämnda så minns inte så mycket mer än att jag tyckte den var bra. Americanah var fantastisk! Jag gillade även Stalins Kossor av Oksanen, sedan har jag av någon anledning inte läst hennes senaste. Ska kanske ge dem ett försök. Det känns som att vi har rätt lika smak på böcker, f¨år alltid bra boktips av dig!

    Jag väntar nog med Gun Love då. Gillade Clements första men har av någon anledning inte heller läst Gun Love trots att den legat på mitt nattduksbord i flera månader. Nu lånade jag precis Vaken dröm till min läsplatta efter att den flimrat förbi i något flöde, tror jag börjar med den.

    Vad jobbigt att du mått dåligt de senaste dagarna, hoppas det vänder snart. Var så glad när jag läste att du mådde bättre än på jättelänge förra veckan, så typiskt att du inte bara får njuta av det utan att något annat ska komma och störa. Krya på dig!

    1. Någon skrev på instagram att Stalins kossor var vikthetsande, så jag har varit lite rädd för den – men borde kanske överväga att läsa ändå? Gillade den där som heter något med duvor…

     Vaken dröm är jag också sugen på! Har sett den hos många pålitliga källor i flödet. Den blir nog nästa efter att jag läst ut någon av dem jag är redan är igång med!

     Ja det var lite snopet att känna sig så bra och sedan bara… inte vara så bra som jag tänkte. Men samtidigt är det kanske inte så konstigt med tanke på hur de senaste två åren har varit inklusive hösten och vintern som var nu, där allt blev ganska jobbigt igen. Någon gång kommer det väl ikapp 🙂 Tack för omtanken <3

     1. Hmm, den kanske var vikthetsande, det minns jag inte ens nu, var som sagt ett tag sedan jag läste den. Men Utrensning vet jag att jag tyckte var superbra nu när vi listar böcker från Sofi Oksanen:).

      Nu har jag redan läst ut Vaken Dröm, lånade den till min läsplatta från biblioteket, så lyxigt att det finns så mycket böcker att låna även i e-boksformat! Den var både hemsk och jättebra tycker jag. Otroligt språk! Vill läsa den igen för att riktigt ta in allt. Men om du mår dåligt kanske du inte orkar läsa den just nu utan hellre satsar på något lite mer lättsamt.

      Jag har precis börjat på Nina Lykkes senaste nu, blir spännande att se om jag blir lika förtjust som i första boken.

      Ha en fin dag, är så glad att du har börjat blogga igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.