Sommar 2019

Tiden går, men bloggen består. En liten stund till i alla fall! Jag är lite inne på att lägga ner här och lägga min tid på En förbannad podd-bloggen istället – om jag nu ska skriva någonstans. Men vi får se. Medan jag funderar så får ni en lista – för i ärlighetens namn: vad har man inte bloggar till om så inte för att få skriva listor?

Mina planer för sommaren:

Nu har juni redan passerat, och juli är igång – så sommar har det väl kalendermässigt varit ett tag nu. Jag jobbar dock fortfarande och det var väl den egentliga planen med juni. Har en vecka kvar av juli-jobb och sedan blir det först tio dagar hos Alex föräldrar, sedan tio dagar hos mina och sedan, ja sedan är det ju dags att jobba igen.

Under mina semesterveckor ska vi bland annat:

 • Möblera om barnens rum. En säng ska byta rum, en säng ska ner i källaren och en våningssäng ska in.
 • Åka minipansarvagn i Strängnäs
 • Hänga några dagar i Branäs, gå på marknad, bada i älven och lukta på skogen
 • Cykla dressin till en handelsbod utanför Degerfors
 • Läsa tusen böcker – eller ja, det blir väl mest jag då och jag läser nog inte tusen böcker, men kanske tre? En av dem är så klart Manhattan Beach som vi sedan cirklar med podden som en del i vårt samarbete med Årets bok. Här är eventet på facebook för den som är hugad!
 • Fira mina föräldrar som fyller sjuttio
 • Bila i Sörmland
 • Få barnvakt och hotellnatt
 • Vila.
Från förra sommarens dressintur. I år satsar vi på dubbla sträckan!

Bästa sommarstället:

Älskar både Sörmland och Värmland och där får jag tillbringa min semester i år. Jag har ju helt glömt hur tråkigt det var att som barn tillbringa regniga somrar i en stuga i skogen, så just nu romantiserar jag intensivt den förljugna bilden av mig själv, en bok, en brasa och lugna barn i stugan i Branäs.

Annars älskar jag VERKLIGEN vår balkong. Gud vad jag älskar den.

Här badar jag helst:

I Klarälven eller i havet. Vet att det är förbjudet att längta till andra steg i barnens liv eftersom att man ska njuuuuuta av det som är nu. Men jag längtar faktiskt tills att barnen är så pass stora att de kan ta hand om sig själv på stranden, så att jag kan få läsa min bok ifred.

Karl i Klarälven

Hur länge ska du vara ledig?

12 juli till 12 augusti. Jag fick korta min semester en vecka, eftersom att vi anställer en ny administratör på jobbet och någon måste vara på plats för att ta emot henne. Men det gör inte så mycket. Jag får fyra sammanhängande veckor ändå, och den ”förlorade” veckan läggar jag in efter filmfestivalen i höst istället. Toppraffel!

Vad ser du mest fram emot?

Att hänga med familjen, att läsa Vem dödade min far av Edouard Louis och att få sova på morgonen.

Vad kommer du köpa inför semestern?

Inget planerat, men idag spontanköpte jag Blå Skymning av Joan Didion!

Det här lyssnar jag  i sommar:

Måste erkänna att jag är ganska nöjd med att barnen älskar Tyskarna från Lund.


Det här tittar jag på i sommar:

Sista avsnittet av Tjernobyl.

Kanske Handmaids Tale.

Senaste X-men. Älskar ta mig fan action och superhjältar!


Det här läser jag i sommar:

Förutom det som nämns under andra frågor här:

 • Och runt mig faller världen av Marit Sahlström
 • Soulless: The Case Against R. Kelly av Jim DeRogatis
 • Så jävla trött: Om kvinnors känslomässiga arbete – och vägen till förändring av Gemma Hartley
Jag och Den hemliga historien

Favoritsommardoft:

Varm asfalt, hav och shersmin.

Hur kommer du att göra dig illa?

Slår mig på allt prick hela tiden, så antagligen genom att gå in arton olika bordshörn.

Vad oroar du dig för?

Bilolyckor och värmebölja.

Vad vill du verkligen hinna med?

Läsa Manhattan Beach till den 12 augusti.

Sticka färdigt en tröja.

Återhämta hjärnan.

Få ordning hemma.

Springa.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Slösurfa och inte fatta varför jag inte lyckas sticka färdigt min tröja, få ordning hemma, öka konditionen eller återhämta hjärnan.

Vem kommer du vara mest med?

Karl. Isak. Alex.

Jag och Alex i Branäs. Älskar honom.

Vad kommer du lägga mest pengar ?

Mat.

Vad kommer du äta?

Rökt tofu i olika former och tio kilo vattenmelon.

Vad kommer du dricka?

Varmt och kallt kaffe och rödvin.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Att barnen är lite större nu än de var förra sommaren. Herregud vad mycket enklare saker blir per år. Ja – det kommer så klart en mycket vidrigare ångest kring livet i stort när de blir äldre, men logistiken hörrni. Logistiken blir ta mig fan tusen gånger enklare för varje år de åldras.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Svagt, med tanke på att min hjärna numera är täckt med gåsfjädrar som bara låter alla minnen rinna av.

Solnedgång i Björnlunda
||||| 4 Gilla! |||||

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.