En klassiker

Medan jag igen klurar på om och vad jag ska ha den här bloggen till , får ni läsa den årliga listan. En klassiker vid det här laget, om ni frågar mig!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Njae. Jag höll i och för sig i en filmfestival och besökte ett spahotell i Varberg, men mest var det same ol’ same ol’.

2. Vilka länder besökte du?

Inga. Jag är nöjd med resor runt om i Sverige, men under kommande år hoppas jag att vi tar oss ut i Europa med tåg. Svårt att känna sug efter länder som kräver flyg i dessa tider, även om jag vet att HM och krigsindustrin alltid kommer att orsaka dubbelt så mycket skit för klimatet som personers privatresor. Kan liksom inte förstå att folk fortfarande reser så sjukt mycket med flyg överallt, och jag vill inte vara en del av det. Men vad vet jag. 2019 är kanske året jag ger upp, börjar flyga till varmare länder och skryter om olika typer av dyrt kött i flödet?

3. Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019?

Det gamla vanliga. Tid, lugn och ro, träning. En lugg som inte kräver underhåll pga bångstyrig virvel. Bonus om jag även passar i den luggen…

4. Vilka händelser från år 2018 kommer du alltid att minnas?

1 – Dressinturen utanför Degerfors med Alex och Isak.

2 – Den läskiga värmen.

3 – Min och Isaks miniweekend i Karlstad. Faktiskt det bästa jag gjort på hela året.

4 – Filmfestivalen

5 – RuPaul’s dragrace. Såg om samtliga säsonger över sommaren och avslutade året med att se Christmas Queens på Göta Lejon tillsammans med en vän.

Jag och Isak vid Klarälven i Karlstad.

5. Vad var din största framgång 2018?

Att jag inte gick in i väggen måste ju fan ha varit en framgång? Det ska bli spännande att se om jag lyckas undvika det med lika stor bravur under detta år!

6. Största misstaget?

Prick samma som förra året faktiskt: Att inte söka hjälp för mina pms-besvär och att inte träna eftersom att jag nu får spänningshuvudvärk istället. Försökte bota det senare med att ha en träningsdejt med en vän igår. Sjukt kul sätt att umgås på faktiskt.

7. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag var förkyld i fyra veckor under hösten, det var ganska jobbigt faktiskt. Fick även tandvärk på grund av ”benförlust i överkäken”. Drog en visdomstand som tydligen hade lämnat mer skada efter sig än vad vi först trodde. Utöver det upptäcktes en förlossningsskada och cellförändringar på livmodertappen. Och hela buketten av stressrelaterat blomster ovanpå det. 2018 får underkänt av kroppen faktiskt.

8. Bästa köpet?

Började samla på växter – det var faktiskt sjukt trevligt. Annars var nog Bon Jovi-biljetten jag köpte till Kattis i födelsedagspresent en jäkla hit faktiskt. Eller ja. Det vet vi ju faktiskt inte förrän i juni, egentligen.

Isaks senaste val av kruka och planta till hans rum.

9. Vad spenderade du mest pengar på?

Inget överdrivet rafflande. Bilen som bara står och rostar sönder, hyra, barn.

10. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att jag återfann lusten i att sticka under julen, mina blommor som överlevde hösten, kvinnorna jag fick kontakt med under filmfestivalen. Livet i den nya lägenheten. De flesta böcker jag läste. Och mitt jobb. Fast det gjorde mig även riktigt ledsen och riktigt arg.

11. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2018?

Mina mest spelade artister enligt Spotify var RuPaul, Patti Smith, Frank Sinatra och Chris Isaak. Mest spelade låtar-listan innehöll mest vänsterpolitisk musik. Och låtarna jag själv tror kommer att föra mig direkt tillbaka till 2018 är:

12. Största musikaliska upptäckten?

Jag gjorde något jag aldrig trodde att jag skulle börja göra, jag började lyssna på Roxy Music det här året. Kanske ingen stor musikaliskt upptäckt, men den mest oväntade för mig.

13. Bästa serien?

Haunting of the hill house, RuPaul’s Drag Race och Sabrina.

Årets bästa kulturupplevelse var för övrigt att se Christmas Queens på Göta Lejon:

14. Bästa filmen?

First Reformed. Se den.

15. Bästa boken du läst i år?

Bästa barnbok: Draugen – sista delen i Pax-serien

Bästa YA: Moxie

Bästa vuxen: Den hemliga historien av Donna Tartt.

16. Sämsta kulturupplevelsen?

Turerna kring akademin.

Bubblare: Att det blev så lite kultur utanför hemmet. Jag hade verkligen önskat att jag kommit iväg på fler evenemang, men alltså orken. Fanns ej.

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare känns det som, men jag ser ändå tillbaka på året som ett bra år. Det var bara så himla… tungt. Mellan varven.

18. Vad önskar du att du gjort mer?

Sagt ifrån. Är så otroligt trött på att jag får black out i jobbiga situationer, och det enda jag hittar i mitt medvetande är självtvivel.

19. Vad önskar du att du gjort mindre?

Suttit med mobilen faktiskt. Mobilen i alla ära, men jag har verkligen suttit ihop med den. Mycket är så klart för att jag varit stressad och trött och tappat förmågan att stimulera mitt intellekt, men ändå. Någon jävla måtta osv.

20. Hur tillbringade du julen 2018?

Med nära familj, stickning och böcker. Precis som jag ville.

21. Hur tillbringade du nyår 2018?

Genom svår uttråkning. Egentligen gjorde jag mycket jag gillar, typ stickade, tittade på film och läste bok. Men engagemanget från övriga i hushållet var ungefär noll och alla satt liksom på varsitt håll och gjorde sitt. Det blev ingen Bon Jovi vid tolv, det blev ingen obligatorisk familjebild. Ingen mer än jag klädde upp sig. Maten blev misslyckad. Barnen var inte superroliga att ha att göra med. Det var liksom bara ett enda stort blööörgh. Gick och lade mig kvart i tolv, eftersom att jag inte såg någon som helst mening med att vara vaken längre. Sedan vaknade Karl, så då gick jag ändå upp och kollade fyrverkerier med honom.

Men tja… halv tolv satt vi så här:

22. Något du önskade dig och fick?

En lyckad filmfestival och växter som överlevde i fönstret.

23. Något du önskade dig men inte fick?

En röd+röd regering. Inte för att jag trodde på den önskan, men jag kan väl få drömma?

 24. Vad gjorde du på din födelsedag?

Köpte mina favoritsnacks och bjöd på dem på jobbet. Chips, delicatobollar och bubbel. Träffade familjen på Texas Longhorn och åt vegbrugare och drack öl. Gled hem, pratade i telefon tills öronen blödde och halsen sved och sedan lade jag mig i rimlig tid. Mycket bra dag!

 25. Vad har du för förhoppningar på 2019?

Mer struktur, stabilare skolgång för Isak, mycket mer vila. Och vad gäller bloggen, så får vi faktiskt se.

||||| 1 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.