Och så går vi mot hösten

Jag har inte lagt ner bloggen – jag har faktiskt i dagarna förnyat mitt webbhotell och kommer hänga kvar i minst ett år till. Däremot är jag så himla trött på grund av helt vansinnigt aktiv sommar. Idag har jag varit från tio till fyra på Tom Tits. Med barn. I måndags var jag från elva till fem i Mariebergskogen i Karlstad. Med barn. Dock bara ett! Men han har energi för fem vuxna. Det tar liksom aldrig slut.

Hur som helst. Den här sommaren har vi tagit en dagstur till Elverum i Norge. Vi har cyklat dressin i Degerfors. Vi har besökt tre olika mini-Skansen runt om i Sverige, åkt museijärnväg i Malmköping och Mariefred, hängt i Nora, badat i sex sjöar och en älv men inga hav. Vi har bott på hotell två nätter, besökt museum och landsortscaféer och hängt i trädgårdar och gamla hus. Vunnit i legotävlingar och på chokladhjul. Varit på marknad och tivoli och gått över Sveriges längsta stenbro. Träffat familj och kusiner men nästan inga vänner. Vi har svettats, flåsat och ätit glass. Vi har inte grillat. Vi har mest bråkat när vi varit hemma, annars nästan inte alls. Vi har haft det så himla bra och det har inte varit på grund av värmeböljan. Det har varit för att vi har haft jättemycket tid tillsammans. Pax för att alltid ha gemensam semester när båda får ut lön. Herregud vilken skillnad det är. Inte för att vi har gjort något vansinnigt dyrt, men det gör så enormt mycket att veta att båda två får pengar nästa månad också. Och nästa. Och nästa. Och nästa. Och nästa. Sedan får vi se.

I alla fall. Om något barn hånar Isak igen för att han inte har varit utomlands under lovet, kan han säga HA, jag har varit i Norge. OCH VI FLÖG INTE. Samt ”up yours”, men det får man väl inte lära ut till sina barn i det här sabla landet längre.

Nu har sista semesterveckorna stuvats om, så jag kommer jobba halva veckor hela augusti istället för att vara helt ledig drygt en vecka till. Det blir färre planerade semesterdagar, men en mjukare start på hösten och det känns faktiskt helt okej. Det var väldigt skönt att komma tillbaka till jobbet igår. Och det är väldigt skönt att vara ledig idag igen. Även fast vi åkte till Tom Tits.

||||| 1 Gilla! |||||

You may also like

5 kommentarer

 1. Vilken härlig sommar! Vi har också, precis som ni, haft jättemycket tid tillsammans (vi har två barn på 7 och 4). Inget särskilt stort har vi gjort men det har blivit mycket saker som inte hinns med i vardagen och det har känts så lyxigt. Att ha haft så mycket tid och inte en massa måsten. Vi har också kunnat lyxa med mycket glass, god mat och en del mysiga dagsturer.
  Är det sant att din son blivit hånad för att han inte varit utomlands på tidigare lov? Det låter ju helt sjukt! Men jag märker på min 7-åring att det innan skolavslutningen pratades mycket i klassen om vart alla skulle åka. Det var Italien, Spanien, Grekland etc etc. han frågade oss såklart om inte vi också ska utomlands någonstans? Jo, vi ska till Danmark sa vi, dagstur men ändå?. Känns så knäppt att det jämförs så i så pass låg ålder? Men i slutänden är vi alla i familjen så nöjda med hur härlig sommaren varit hittills och det känns så bra att kunna njuta så av det lilla och allt härligt som finns på så nära avstånd. Tack för fin blogg, blir alltid glad när ett nytt inlägg poppar upp?. Kram Jessica

  1. Tack snälla, vad glad jag blir. Jag när en dröm om att det ska poppa upp fler inlägg här under hösten 😀

   Ja, jag trodde först att han bara kände sig utanför eftersom att alla (prick alla) på hans avdelning hade varit utomlands förra sommaren. Sedan tog han upp att han blivit retad, och tillsammans med att min partner har skolbarn som blir chockade över att vi inte har varit utomlands på två år så känns det inte så förvånande att det varit så. Säkert menat som skämt mot Isak, så som ungar håller på att tävla med varandra, men likväl jobbigt för honom. Och sjukt provocerande för mig. Tror att föräldrarna där vi bor generellt pratar alldeles för lite med sina ungar om hur privilegierade de är och att utlandsresor inte är en mänsklig rättighet.

   Verkligen sjukt hur det är. Har följt debatten om sommarlovsaktiviteter under åren, men innan barn trodde jag att den var överdriven – eftersom att det absolut inte alls var så när jag växte upp. Vi åkte aldrig utomlands, en kompis åkte till Spanien varje sommar, ingen brydde sig. Men ja. Det har hänt mycket på fel håll där :/

   Tack igen <3

 2. nu känner jag en sån där unnig avundsjuka, att som du skriver hade jag velat kunna skriva efter den här sommaren men kan det inte. förra sommaren övningskörde jag hela sommaren och där här sommaren skrev min kille klart sin avhandling. jag vill va två föräldrar! som har hand om barnen ihop! drömmer om att göra din sommar nästa sommar om vi har två löner då. fan vad det stressar oavsett om en gör billiga saker.

  1. Alla mina sympatier till dig! Vi har haft två somrar tidigare där en av oss (spoiler: inte jag) har skrivit uppsats/magister och inte bara suttit instängd mesta delen av tiden, utan grubblat och stressat all tid utanför det. Hu. Tungt för alla inblandade <3

   1. då unnar jag dig den här sommaren på riktigt också, hehe. är så otroligt tacksam över att avhandlingen är till tryck nu. och ja för att klaga lite till, den här veckan när jag börjat jobba och min kille såg fram emot en veckas paus med bara äldsta barnet hemma (han har alltså knappt träffat barnen på hela semestern pga jobbat och äldsta ska börja förskoleklass så är hemma en extra vecka) så får den yngsta magsjuka. och jag har helvetesvecka på jobbet. nä nu måste nästa sommar bli underbar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.