Världen brinner på grund av oss

Jag har varit intresserad/engagerad i #klimat sedan jag var doktorand i meteorologi ca 1990, dvs innan jag började jobba heltid på SVT.

Det är sällan jag drabbas av ”klimatångest”/oro. Men jag gör det nu… när jag ser prognoserna för Portugal och Spanien till helgen. ->

— Par Holmgren (@ParHolmgren) July 31, 2018

På riktigt. Avboka era jävla charters, ta bort köttet, åk kollektivt så mycket ni kan och lägg av med överkonsumtionen. Prognosen för Portugal är femtio grader i helgen. Här hemma brinner skogarna upp. Människor och djur dör för våra lyxvanor. Vilken fruktansvärd ångest detta är.

Vi kan inte lita på att något av de politiska partier som har chans att få makt efter valet vågar gå emot den välbärgade köttmassan genom regleringar och skatter för privatpersoner. Och en ensam person kan inte göra allt själv. Men de flesta av oss kan göra något, och det är fan dags att göra det nu.

Detta är vad jag gör från och med idag:

– tar upp konsumtionsbegränsningen igen. Jag får bara ersätta det som går sönder eller tar slut.

– börjar matplanera igen. Efter närhetsprincip och säsong.

– matrester äts upp och flyttar inte längre in i kylen för att vi är sugna på något annat.

– skärper mig med sopsorteringen.

– djupandas i en påse och försöker att inte tänka på vad jag har gjort mot mina barn genom att föda dem in i den här världen.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

  1. Känner likadant och ska skärpa till konsumtionsbegränsningen till att även innefatta barnen. Mer vegansk mat och sluta köra min lilla bensinsnåla bil så mycket. Mår dåligt när folk(imbeciller) pratar omvilken fantastisk sommar vi har. Blir rädd på riktigt. . . From nu blir det tågluffning om vi ska resa.

    1. Blir också provocerad när det dyker upp uppdateringar om den fantastiska sommaren, och känner mig så himla uppgiven när jag ser att så många fortfarande planerar flygresor överallt. OCH äter kilovis med kött. Nästa vecka kommer det regna, efter det tror jag att många kommer att köra på som vanligt och glömma hur det var :/

  2. Visst är det hemsk! Tänker också på hur mina barns framtid kommer vara. Kommer de kunna andas frisk luft, bada i havet eller uppleva en koltrastsång en försommarkväll. Så tragiskt att vi inte kan handskas mer varsamt med allt det fina som vår jord består av. Men sån är väl människan, totalt kass på att vårda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.