Ta det lugnt eller ta tillfället i akt?

Smet ifrån de andra och åkte in till stan i två dagar. Köpte lite vin, en melon och massa potatis. Älskar fan potatis. Såg framför mig långsamma morgnar med en bok på balkongen, någon form av träning vid lunch och sedan kvällar med ett glas vin och RuPaul’s Drag Race. Hårfärgning, ansiktsmasker, tre utlästa böcker och kanske några avsnitt av Modet på Gianni Versace. Det blev inte riktigt så.

När jag kom hem fick jag inleda med ett krig mot den miljard fruktflugor som uppstod från ingenstans så fort jag skurit upp melonen. Sedan fick jag upptäcka att allt Isak odlat på balkongen dött. Han är en så himla känslig själ (vilket jag på inget sätt tror är unikt för små barn över huvud taget, även om samhället vill göra gällande att just pojkar inte ska vara så). Ihjältorkade morötter kommer att göra honom väldigt ledsen, men vi får odla något nytt när vi är hemma och kan underhålla det igen.

Efter det traumat gjorde jag det jag alltid gör när jag har tid över, och som får mig att inse att jag faktiskt inte kan åka hem för att vila: jag tog tillfället i akt. Så tydligt jag ser mönstret jag uppfostrats i, samtidigt: så omöjligt att bryta. För hur idiotiskt vore det inte om jag låg på soffan och gottade mig i två dagar när vi fortfarande använder Karls rum som förvaring av flyttlådor och bös? Fixade således Karls rum. Vilket i förlängningen innebar två fulla dagar av att packa upp lådor, slänga skit, bära ner saker i källaren och organisera om vårt förråd för att få plats med allt. I en lägenhet som håller styvt trettio grader dygnet runt just nu.

Sjukt tillfredsställande sak att göra, även om det inte var det som var den specifika målbilden med att åka hem. Hann ändå göra en hel del annat också. Herregud, en full dag utan barn erbjuder ju eoner av möjligheter och tid och nu hade jag TVÅ dagar? Så jag fick hyfsade ro, jag fick min ansiktsmask, jag gjorde en hårtoning, vi spelade in veckans snabbis av podden och även om jag inte läste så mycket i fysiska böcker lyssnade jag färdigt på sista delen av Torka aldrig tårar. Dessutom har jag klämt två och en halv säsong av Ru Paul’s Drag Race. Fuck yeah, damn right.

Nu bär det av till landet igen, och förhoppningsvis några ljuva kvällsbad i Lockvattnet. Målbild för varje kväll:

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.