web analytics

Semester incoming!

Egentligen är detta ju fortfarande helgen som tillhör arbetsveckan – första semesterdagen är officiellt imorgon – men jag har redan gått in i totalt semestermode. Jobbet känns helt sjukt avlägset. Som om det var två veckor och inte två dagar sedan jag loggade ut från jobbmejlen. Både på jobbet OCH i mobilen. Minns inte sist min jobbmejl var borta från min privata mobil ens, men nu är den det.

Jag kommer att vara tvungen att göra några utskick kring höstens filmfestival nästa vecka, men i övrigt är jag helt off från jobbet i tre veckor och sedan lite på halvjour i nästan tre veckor till. HURRA!! Behöver den här semestern så mycket!

Planerna? De här:

Just nu är jag och kidsen i Karlskoga hos mina föräldrar. Imorgon kommer Alex, och på lördag åker vi hem. Här badar vi i Möckeln, åker på dressin-utflykt, tar några dagsutflykter runt om i Bergslagen och äter kilovis med chips. Och kollar serier med mina bröder. Är redan halvvägs in i andra säsongen av Glow och ska strax påbörja avsnitt fem av RuPaul’s Drag Race säsong åtta.

Mina föräldrar flyttade från Skåne efter trettio år i höstas, om ni minns? Trodde att det skulle vara nostalgiskt att inte åka ner nu – första sommaren på 31 år som jag inte är där alls – men det är faktiskt bara skönt. Resan är jobbig och pusslet som ska läggas mellan familj och vänner omöjligt.

Isak vid Möckelns strand tidigare idag

Nästa vecka är Gnesta-vecka. Då byter vi min familj mot Alex, och Bergslagen mot Sörmland. Chansar på loppisar, grillkvällar, slottsfikor och sjöbad då.

Sedan följer några dagar i Stockholm och häng med kompisar innan vi åker upp till norra Värmland. Och detta är min mest geniala plan (om den går igenom). Vi har inga pengar att åka utomlands för. Det ger mig viss ångest, eftersom att vi bor i en rik stadsdel och Isak redan upplevt utanförskap kopplat till detta. Men den lilla summan vi har sparat kan fan inte gå till en Mallis-resa bara för att rika människor inte kan lära sina ungar att deras liv inte är norm. Så nu är planen så här:

Branäs i tre dagar med stopp i Karlstad på vägen hem. I Karlstad åker Alex och Karl tåg till Stockholm, medan jag och Isak tar in på hotell med utomhuspool!!!!!!! Två nätter blir det där, och en dagstur till norska kusten. Då har jag tagit hänsyn till ekonomi, att Isak vill komma utomlands, att jag vill se mer svenska städer, att vi båda älskar hotellfrukost och att Isak vill bada i en utomhuspool. Jag har parerat Isaks båträdsla, bilsträckor som är längre än tre timmar från start till mål och flyg, som är dyrt, dåligt och allmänt krångligt. Älskar dessutom att få hitta på saker med bara Isak. High five!!

Försökte få ihop en resa med hela familjen, men ruttnade på att vi drog åt olika håll, och att Alex inte alls har samma puls som jag här. Jag vill styra upp nu, han tar det som det kommer och då riskerar min puls att jag blir projektledare vilket jag inte vill. Alltså för Isak och mig kan jag ju vara det, men inte hela familjen.

Och det blev bara jobb på slottet i juni och halva juli för Alex. Imorgon kommer han hit!

Ja och i planen ingår att jag ska hinna läsa ca tolv böcker. Det kommer nog inte hända den här sommaren heller. Men det blir bra ändå. Den här sommaren blir ta mig fan bra ändå!

||||| 1 Gilla! |||||

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.