Saker att ägna midsommardagen åt

Igår åkte vi en sväng över till Kattis med familj och grillade korv. Jag är vanligen inte så tjurig som jag vill göra gällande, jag är oftast rätt glad. Men att skratta så att det kniper i magen och ögonen tåras, det gör jag faktiskt nästan aldrig. Ett av undantagen var igår, med efterföljande träningsvärk i magmusklerna idag.

Idag är det midsommardagen. När jag levde ett liv utan barn, brukade jag alltid ägna denna dag åt att kolla hela säsonger av serier. Detta liv är faktiskt inte så långt bort som man kan tro årets midsommardag, ity jag har en lista på sjuttio filmer där tio ska väljas ut till filmfestivalen i november. Alex har fått ta ut ungarna på galej, och jag ligger med begynnande nackspärr i gästsängen och plöjer. Film efter film om företag som vill förstöra samisk mark med sina gruvor, människor vars liv ruinerats av miljöförstöring och andra trevliga ämnen som klimatkris och jordens pågående undergång. Ögonen tåras och magen kniper av helt andra orsaker idag än igår. Jag är en tredjedel in i listan nu, men behöver en paus. Det finns en gräns för hur mycket verklighet jag klarar av att ta in i ett svep (inser hur vidrigt det låter från någon som bara behöver se detta på film, och precis har kunnat trycka på paus-knappen).

Hur som helst. Vad ägnar ni er åt idag?

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.