web analytics

Så var det snart sommar igen då

Ja och vi kör väl samma visa igen? Eftersom att Alex bara har ett vikariat som förlängs terminsvis (han är garanterad jobb i höst också, sedan vet vi inte) så jobbar han inte på sommaren. Lärarvikariens förbannelse. För han måste ju få lön på sommaren också. Så klart. Vilket innebär att han, tadaaaaa: måste jobba på slottet de veckorna jag är ledig.

Ursäkta om jag gnäller, jag är väl medveten om att vi är oerhört privilegierade över lag – men jag tycker att jag har rätt att tycka saker är jobbiga ibland ändå. Jag är så trött. Jag vet att det inte kommer att bli så illa som det känns nu när jag är inne på andra veckan av svår sömnbrist (fattar verkligen inte varifrån detta kommer den här gången, men från två till fem ska jag tydligen vara vaken varje natt nuförtiden). Men jag är så trött. Jag vill bara få vila. Och att tänka på att vi inte får någon vidare sammanhängande semester den här sommaren heller och att vi är styrda efter Alex jobb IGEN och jag inte kan ha semester hur jag vill IGEN (JA jag är kanske barnslig, men jag är så jävla trött på det här) och att jag inte får vara sur, för det handlar om pengar och att han ska få jobba och att jag är bortskämd som har en fast anställning och inte kan se det men alltså… jag är så himla trött på somrar. Jag är så trött på att inte få återhämtning och att bara ha ett stort jävla ont i magen-moln som hägrar framför mig. Och att jag bara måste ta det, för att vi har inget val den här sommaren heller.

Men jag överlevde ju förra sommaren och sommaren innan det och även de två som var innan den, så jag vet så klart att jag överlever den här också. Även om allt känns som ett stort och träligt ÖRK just nu. Klamrar mig fast vid snuttefilten att vi i alla fall bor precis vid pendeln och hundra bussar som kan ta oss ut på utflykt nu.

||||| 0 Gilla! |||||

4 kommentarer

  1. Du behöver verkligen inte be om ursäkt! Det är ju helt rimligt att en småbarnsfamilj ska kunna ha några veckors gemensam semester på sommaren och återhämtning är livsviktigt. Hela tillvaron ska ju inte gå ut på att planera och fixa. De här långa vintrarna tär ju på allas ork och hälsa. Hoppas att det löser sig för er och att du får sova bättre snart.

  2. shit vad jobbigt, hade varit ungefär hundra gånger gnälligare än du. ”Semester” om inte båda är lediga är INTE semester. Någonstans. Inte ens lite grann. Inte ens med utflykter. Suck. Vi har helt släppt ”ta semester omlott för att barnen ska få långt sommarlov”-grejen för att jag ORKAR INTE VARA SJÄLV MED MINA BARN! Erkänner. Hade min man behövt jobba hela sommaren hade jag…sagt upp mig. Från moderskapet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.