Kronofogden och jag, uppföljningen

För över fyra år sedan skrev jag det här inlägget om hur jag blev blåst på en hyra av en kille och att jag till slut lade upp ett fall hos kronofogden. Det där fallet har legat kvar. Jag har hört av mig till fogden då och då och kollat hur det ser ut, men nej – personen i fråga tjänar inga pengar, och då kan de inte heller kräva honom på något.

Varje år betalas en avgift för att ärendet ska hållas igång. Avgiften ändras från år till år och har hittills varit max en tusenlapp om året. Rimligt. I januari fick jag hem årets besked och då låg avgiften på nästan femtusen. Inte rimligt.

Jag har varit i kontakt med fogden om detta och funderat på om jag ska avsluta målet helt och bara kasta bort tio år av avgifter, samt se mig besegrad. Eller om jag ska fortsätta driva frågan. När jag lade in målet var jag så jävla förbannad så jag valde alternativet att den svarande även skulle betala alla avgifter. Plus ränta. I slutändan skulle jag få tillbaka mina femtusen alltså. Men samtidigt. Det är en del pengar att ligga ute med och tio år har gått. Hur länge är det rimligt att vara förbannad? Och ja, jag är en ganska principfast person – men principer kan också bli rätt löjliga med åren. Jag ställde in mig på att lägga ner målet helt. Men så hände något!

Den svarande messade mig häromdagen och ville komma i kontakt med mig angående en skuld. Jaha tänkte jag, jag vill minsann inte ha kontakt med dig, så jag svarade ”Hej på dig! Det var inte igår. Det går bra att swisha över pengarna för den där gamla hyran till det här numret. Allt gott! /Sofia”.

”Allt gott”. Sannerligen min bästa fras, för att den är så vidrigt självgod.

Trots ”allt gott” kom jag inte undan telefonsamtal dock, så igår fick vi i alla fall höras. Killen ifråga försöker styra upp sitt liv och erbjöd sig att betala av sin skuld under tre månader till mig. Jag vet inte varifrån detta kom, men det verkar som om Kronofogden kontaktat honom efter att jag kontaktat dem i år. I den här vevan har det blivit så att hans nuvarande sambo dragits in i allt eftersom att de är skrivna på samma adress. Eller något. Ingen aning. Kontentan är att han vill styra upp sitt liv. Jag kommer, kanske, om jag har tur, få tillbaka mina pengar. Och den här killen kommer kanske, om han och hans nära har tur, att lyckas vända livet på rätt håll. Händer allt detta kan ni ge er fan på att jag tänker se lika fräsch och glad ut som människan på bilden till det här inlägget.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.