Träning?

Jaha, vad tycker ni om träning egentligen? Jag kämpar på hemma – har precis fått ner Nike Training Club-appen och börjat om för typ sjuttonde gången sedan jag var redo att träna efter Karl.

För mig är träning en rätt jobbig process som bottnar i att jag har en kropp som svarar extermet dåligt på det jag gör. Jag har svårt att bygga muskler och jag har svårt att bygga kondition. Träningssamhället är dessvärre uppbyggt för att jämföra resultat, och kommentaren ”men hallååååå, du ska ju inte jämföra dig med andra utan bara dig sjääääälv” har inte gett mig något mer än sämre självkänsla. Vi läggs in i en kurva där vår utveckling jämförs redan på BB. Tyvärr har jag inte kunnat stå emot den pressen. Jag jämför mig ohjälpligt med alla, och att någon annan har lärt sig att inte göra det ändrar dessvärre inte min situation. Jag har däremot lärt mig att enda sättet för mig att komma ifrån det, är att hitta träningssätt där jag inte kan jämföra mig med andra. Som boxningen jag gick på för några år sedan, eller som träningsappen jag kör hemma i vardagsrummet.

Träning är ju ändå något jag tycker om. Även om jag inte blir bättre rent resultatmässigt, så mår jag bättre på det stora hela när jag tränar. Framförallt så slipper jag spänningshuvudvärk som är något som gärna tar över bittra människors liv i perioder.

Jag älskade att ha Move it Mama, som var lite av en motpol till många andra träningsbloggar. Mer fokus på hur jävla jobbigt det är på grund av motivations- och tidsbrist, noll fokus på att ”äta rätt” och utseende. Fritt från smittan som drar likhetstecken mellan slanka kroppar och hälsa.  Jag saknar verkligen att ha en plats på internet där jag kan skriva om det. Eller framförallt: gnälla om det. Vi testade att starta Move it Mama som Facebook-grupp häromåret, men det blev väldigt snabbt en prestationsbaserad grupp där folk peppade varandra att springa lopp. Så jag gick ur. Sedan öppnade jag och Kattis kontot Flamman och Sporren på Instagram, men det har somnat av.

Nu vet jag inte riktigt var jag ska ta vägen med mitt behov att älta träning. Vi får se om jag gör något av det här framöver, eller om jag helt enkelt håller ångesten för mig själv. Hur gör ni? Skriver ni någonstans eller har ni lyckats gå med i någon magisk träningsgrupp där folk bara får gnälla? Let me in i sådana fall!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

  1. Jag tränar yoga, och det kan ibland bli väldigt tävlingsinriktat i min klass och oj vad jag har svårt att inte jämföra mig själv med andra! Dåligt av mig kanske men omöjligt att sluta med. Saknar något bra träningsforum!

    1. Jag var så nöjd när jag gick på yoga eftersom att jag alltid kom ner i ställningarna så fort! Visade sig sedan att jag är överrörlig och absolut inte ska gå fullt ner i en ställning om jag gör yoga. Helst ska jag inte syssla med yoga alls. Tydligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.