Mina lyxvanor

Ännu mera lista som inlägg! Idag har vi kommit till frågan:

4. Några lyxvanor?

Jag tycker att lyx är lite svårt, för jag har så himla lätt för att drabbas av ångest för att jag 1) slösar när jag borde spara alternativt skänka eller 2) lägger pengarna på något jag inte behöver och bidrar till ytterligare förstörelse av samhället, klimatet, miljön och allt vad det nu är. Känslan av ångest kan ju liksom ta lite udden av känslan av lyx, om en säger. Så om lyx på något sätt är beskrivande för prislappen eller allmänt slöseri (hur nu det ska definieras), så nej. Men jag har några vanor som känns lyxiga i vad de ger mig i upplevelse (herregud vilken kvinna mitt i livet-kommentar).

Jag har blivit mer intresserad av hudvård nu än vad jag varit innan. Det beror i princip enbart på att min hud har börjat förändras på ett sätt jag inte alls var beredd på att den skulle göra så här tidigt. Alltså VAR tog min naturliga glow vägen? Jag är liksom bara… grå? Dessutom har jag gått från att vara personen som behöver smörja mig max en gång i veckan, till att torka ut som fnöske om jag inte gör det minst en gång om dagen. Addera mitt i livet-finnar på det.

När jag började försöka motverka alla dessa tecken på att min hud är på ett helt annat ställe än min mentala inställning, insåg jag att många hudvårdsrutiner bäst utförs vid egentid. Så egentligen är det inte det att jag har märkt något särskilt resultat som gör att jag fortsätter. Det är helt enkelt att detta ger mig en anledning att stänga in mig i badrummet under en längre tid, en gång i veckan. Och ja, det är sjukt lyxigt att få ta den tiden OCH bli mjuk i ansiktet, samtidigt som jag läser en bok (i bästa fall, oftast slösurfar jag tills badvattnet blir kallt). Dessutom är det min fasta övertygelse att människor som tar sig tid att pyssla om sig själv på ett sätt de uppskattar, i slutändan också tycker om sig själv mer (varsågod för kvinna mitt i livet-kommentar nummer två).

Om ni följer mig eller En förbannad podd på instagram har ni förmodligen sett både mer och mindre lyckade ansiktsmaskläggningar. Som den här, till exempel, som brändes lite:

Resultatet av en ansiktsmask för ”alla hudtyper” som med fördel kunde användas två gånger i veckan. Ja. Kanske om mitt mål i livet var att fräta bort all hud i ansiktet. Nu är det inte det, så jag har slängt den här produkten. Faktiskt.

Andra lyxvanor i vårt hem är att vi, särskilt sedan vi fick två heltidsinkomster, köper hämtmat minst en gång i veckan. Gränsen mellan lathet och lyx är ju ibland hårfin, och detta är väl ett utmärkt exempel på det om något.

Och så har jag unnat mig ett löpande abonnemang hos Novellix, vilket innebär att jag en gång per kvartal får en box med fyra noveller skickade hem till mig.

Vad har ni för lyx i era liv?

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

7 kommentarer

 1. Matkasse.
  Just nu den bästa lyxen.

  Har också börjat ta långa promenader hem från jobbet, men sista veckan har jag varit för trött för att orka det, men jag hoppas på nästa.

 2. Oj, jag har så mkt lyxvanor att jag skäms! Men den viktigaste för mig är städning. Jag köper städning varannan vecka. Innan jag började med detta var mitt liv ungefär 93 % sämre pga så mkt ångest över att jag inte klarar av att städa själv. Det gjorde att jag kunde ligga en hel helg i sängen och bara ha ångest över att jag borde städa men inte gör det. Efter att jag köpt städning så har ångesten försvunnit och infinner sig enbart varannan vecka, dagen innan städningen ska ske då jag får ångest över att jag måste plocka ihop så att det går att få städat. Ändå så himla mkt bättre än ångest dagligen.

  Utöver detta unnar jag mig dyr ansiktsrengöring från Dermalogica eller Pixi. Mmm… älskar ansiktsrengöring. Särskilt ju mer skog/lera de luktar varför Pixi Glow Mud Cleanser är en riktig mumsig gegga.

  En annan lyxvana är ju att bara bo i en bostadsrätt månad efter månad. Fast det skapar lika mkt ångest som lyx skulle jag vilja påstå pga så jävla dyrt med lån. Men lyxigt att ändå tillhöra kategorin som får lån även om jag inte är så lyxig att jag kan omförhandla mina lån pga inte nog lyxig inkomst.

  1. Pixi Glow Mud säger du? Den skriver jag upp!

   Funderar också på om jag någon gång ska unna mig lyxen av städning. Men vi ligger ändå på gränsen till att det är drägligt här för det mesta, och snart är barnen såpass stora att jag tänker unna mig lyxen av att låta dem göra detta 😀

   1. Ja, den är superhärlig! Min tar snart slut och då måste jag beställa ny. Å andra sidan älskar jag att göra slut på saker. Det känns så tillfredsställande att pressa ur det sista ur en förpackning och inse att ja, det var en bra grej, låt oss göra om det.

    Så pass bra ändå med barn som kan hjälpa till! Katterna har inte gjort många knop för att underlätta mitt liv när det kommer till renhållning. Tydligen gör inte jag det heller såatteh…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.