Mina smeknamn!

Storbloggare kan ju be sina läsare om inspirationsfrågor till inlägg, men jag är lite för feg för det. Så himla jobbigt om ingen svarar eller bryr sig ju. Så jag gör så här. Jag snor en lista från Anna som har snott den från Elsa! Fast. Jag tänkte att jag skriver ett inlägg om en eller två punkter åt gången istället för att lista allt på en gång. Och sedan ska jag även skriva ett inlägg om hur det har varit att flytta från 54 kvm till 94, som jag faktiskt har fått en fråga om. Men jag väntar liksom på att det ska vara en rimlig miljö att ta bilder i här först. Och det verkar ta sin tid. Kanske helt enkelt får visa foton från den bistra verkligheten om det inlägger ska bli av.

Hursomhelst. Here it goes, som kidsen säger:

1. Har du något smeknamn?

Jajemen! Tre som används frekvent: Fia, Soflex och Fiat. Fia används av mina närmaste. Soflex är från början ett smeknamn jag fick när jag bodde i kollektiv i slutet av nittiotalet (se inläggsbild på nyfödd Soflex), och som jag numera använder i en massa internetsammanhang. Det är alltså inte, ABSOLUT INTE, en hopskrivning av Alex och Sofia för att vi ville leka Brangelina när vi blev ihop. Soflex fanns långt innan dess.

Fiat började jag kallas för kring 2008 när jag återförenades med en massa vänner efter att en gemensam vän dött. Här vill jag inflika att jag en gång fick skäll av mina kolleger på en gammal arbetsplats, för att jag alltid fick in alla ämnen på döden. Men det är faktiskt inte mitt fel att det mesta leder dit så småningom. Även frågor om smeknamn.

När jag var fjorton kallades jag för Ebba, eftersom att en tjej som gick ett år över mig tyckte att jag såg ut som en sådan. Jag kallades för Ebba så mycket att Josefines mamma trodde att det var vad jag hette på riktigt, vilket komplicerade till det en del när mina föräldrar ringde dit och frågade efter mig. Eftersom att jag för dem alltid hetat Sofia. Och det var ju enligt Josefines mamma ingen Sofia där.

Ebba var lite komplicerat för mig. Först älskade jag att ha ett så himla tufft smeknamn. Sedan blev ”Ebba” synonymt med skolans största hora, när jag utsattes för ett övergrepp och anmälde en av de populära killarna. När Ebba började blekna bort under gymnasietiden kändes det därför ganska skönt. Och om någon kallar mig för det idag, vet jag att det antingen är någon av dem som skrek efter mig i korridorerna eller någon av dem som bara tittade på när andra skrek och inte ”ville välja sida pga var faktiskt inte där när det hände”. Alltså en person som jag inte alls vill ha något med att göra.

Utöver dessa, och alla tillmälen jag fick av min bror när vi växte upp tillsammans, kallas jag säkert för saker jag inte vill höra, bakom min rygg. Men det jag inte vet har jag ju inte ont av, och så vidare. Vad har ni för fräsiga smeknamn?

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

6 kommentarer

    1. Orust var min favorit-ö när jag var liten! Vi åkte dit med färja när jag var kanske… fem? Och jag var så himla lättad över att det inte fanns späckhuggare där. Däremot fanns det ganska mycket brännmaneter, vill jag minnas.

  1. Jag kallas Dolly inom studentvärlden och Millis av några få. Vilket har lett till internetnicket MillisDolly.
    Några få har försökt kalla mig för Millan men det har inte gått så bra för jag hatar den version av Camilla.
    En kompis kallade mig Cammy som den australiensiska versionen av Camilla. Jag kallade honom Chrissy som den australiensiska versionen av Christian.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.