Bibliotekslöver

Inläggsbild tagen av Anna Åberg/@mandalaya

Fan vad jag älskar bibliotek hörrni! Ett av mina mål förra året var att besöka bibliotek oftare. Det gjorde jag. Fast inte lika ofta som jag gör nu, när vi bor granne med ett. Om jag fick välja hade jag gått dit minst en gång om dagen för att få sniffa på böckerna. Men nu får jag inte det.

Förra året tyckte Isak fortfarande att bibliotek var så spännande att han också kunde tänka sig att hänga där i timmar och lyssna på böcker. Nu är han lite mer rastlös. Han gillar att gå dit och han tycker att det är sjukt lyxigt att kunna välja nästan hur många böcker som helst som han får ta hem. Men nuförtiden vill han läsa max en bok på plats. I lördags när vi var där ville han ännu hellre fånga pokémons först. Och vem är väl jag att säga nej till det? Det finns hur många pokémons som helst på vårt bibliotek!

När pokémonsen var fångade läste vi Kalle och Elsa rymmer. Så himla fin! Både i hur den är skriven (subtilt utmanande av könsroller) och ritad. Kan å de varmaste rekommendera den:

Vårt bibliotek är verkligen bäst. Förutom alla fantastiska tips personalen kommer med (och alla pokémons), så satsar de stenhårt på att väcka läslust hos unga. Och så har de aktiviteter för både småbarnsföräldrar, nyanlända och gemene man. OCH så har de en recycle bin för gamla böcker, där vem som helst får ta och lämna böcker. TITTA vilken nostalgitripp jag plockade upp därifrån i lördags:

Enda nackdelen med bibliotek är att det är för lätt att låna på sig en miljard böcker, och för svårt att hinna läsa dem. Men i övrigt finns det faktiskt inget dåligt alls. Nu ska jag lägga mig i badet och läsa The hate you give av Angie Thomas. Även det, en lånebok.

 

Ps. Om ni kollar in Läsusten (Stockholms stadsbiblioteks ungdomsbokskonto) nästa vecka, så är det jag och Katta som gästar då! Massor av boktips för unga vuxna och gamla vuxna som läser unga vuxna utlovas!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

    1. Vi har bokbuss på jobbet ibland, men har aldrig lyckats ta mig in i den. Det får bli mitt nästa mål 🙂

  1. Åh vad jag önskar att du var låntagare hos mig. Idag har varit en ganska jobbig dag med alldeles för många sura/folk med problem som jag inte kan lösa och de där dagarna behövs folk som liksom jag älskar bibliotek och böcker och inte bara ballar ur för att nätverket för en gångs skull krånglar. Men hade iofs en fin stammis som lutar sig fram och säger ”nu har jag läst den där ”omgiven av idioter” och jag är tydligen grön, det ville jag INTE veta!!!” Det var kul.

    1. Men vad jobbiga folk är! Har förstått på mina vänner som jobbar på bibliotek att man ses som någon slags allmän informationskanal och fixare av allt många gånger. Måste se till att läsa Omgiven av idioter så att jag lär mig vad en ”grön” är 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.