Vad jag läste i februari

En månad har gått och vad passar inte bättre än senaste avsnittets avsnittsbild som bild till detta inlägg nu när jag sammanfattar min läsning? Precis. Inget alls. Hur som helst. Det var en kort månad, och jag tog mig igenom ganska många korta böcker. Den här gången var faktiskt hela 27% av böckerna författade av män! Det ni.

Fyra var serieböcker, en var en helt FANTASTISK biografi, tre och en halv var ljudböcker. Två böcker lästes på engelska, resten på svenska eftersom att det var originalspråk eller för att jag inte kan franska. Fyra av böckerna återfinns i de två senaste avsnitten av podden. Ingen bok var utgiven i år, men några kom 2017. Himla bra månad faktiskt. Jag kommer förhoppningsvis klämma in en man till, Pär Lagerqvist med Gäst hos verkligheten, men det blir inte förrän ikväll. Nu ska jag packa väskan och dra till Branäs till på söndag. Hej och hå, mot tjugo minusgrader i snöstorm!

Som vanligt är det bara att ni hojtar om det är någon särskild bok ni vill att jag skriver om här!

Ett jävla solsken: En biografi om Ester Blenda Nordström
Bremmer, Fatima

Ja JÄVLAR vilken bok. Vi pratar om den i avsnittet som släpps idag, till och med. Lyssna här :

 

Helt obegripligt hur hon har kunnat glömmas bort under så många år. Obegripligt och sorgligt och helt igenom fel. LÄS boken. En självklar femma tillika Augustvinnare!

Naturlig Skönhet
Johansson, Nanna

Som tidigare nämnts var jag inte alls så imponerad av den här serieboken. Visst, många träffande poänger. Men minst lika många platta fall. Helt okej läsning, men inget jag minns i efterhand. Mycket kritik mot skönhetsideal och det gillar man ju, i och för sig.

Nedzus lyktor
Tenreiro, Rui

Den här en seriebok som har skyltats och tipsats om på Älvsjö bibliotek sedan den kom. Till slut föll jag till föga, för den är faktiskt himla snygg på framsidan. Mer snygg där än bra inuti tyvärr. Den var absolut inte dålig, den levde bara inte upp till mina förväntningar efter allt tipsande. En japansk sägnen invävt i en berättelse om krabbor som slåss (!). En del knepiga illustrationer, men fina färger.

Under odjurspälsen
Krantz, Klara

SÅ BRA BOK. Om Signe, som låtsas att hon är Frida när hon chattar med Joel som hon älskar. Men sedan dyker Manga-Magnus upp och allt blir så himla svårt. Eller lätt, för Signe är ganska bra på att bara köra på tills det tar stopp. Den här kan ni fethaja att jag kommer att prata om i podden snart!

Everything I Never Told You
Ng, Celeste

Fantastisk bok! Lite halvtrög start, men sedan väldigt bra berättat om en familj och att leva i ett samhälle bland vita och inte passa in. Boken utgår från dagen då äldsta dottern dör, men handlar om så mycket mer än så. Pratade om den i avsnitt 67!

Kvarnstenen
Drabble, Margaret

Herregud vad bra böcker jag läser. Den här var till exempel en till som var jättebra! Pratar om den i avsnittet som släpptes idag och här även tagit upp den här i bloggen några gånger.

Jag, Esters rester
Eriksson, Ester

Seriebok. Som var ok. Om Ester som är psykiskt instabil och lite vilsen. Singel och bekräftelsesökande. Himla träffande och kul ofta, men inte alltid.

A Clockwork Orange
Burgess, Anthony

Så mycket bättre än jag först trodde. Dock bok som måste lyssnas på! Och för all del, lyssna även när jag recenserar den i avsnitt 67!

Hjälp!
Hemmingsson, Nina & Olausson, Sara

Inte så himla ny seriebok av Nina och Sara men HERREGUD så bra! Skrattade så högt att jag väckte Karl vid ett tillfälle. Absolut lästips på den här.

Mitt hat får ni inte
Leiris, Antoine

Den här finns som ebok i de flesta ljudboksapparna och den är SÅ läsvärd. Om en man som blir kvar ensam med sin son, när frun dör i ett terrorattentat i Frankrike. På riktigt och så oerhört sorgligt. Hulkgrät genom stora delar av den.

Love Warrior
Melton, Glennon Doyle

Nej. NÄEJ. Fy fan vilken smörja. Börjar lovande med den sanna berättelsen om Glennon vars uppväxt präglas av att hon som barn ges identiteten ”söt flicka” av sina föräldrar. Mycket tänkvärt om hur trasig en människa kan bli av dockifiering i unga år. Glennon trillar ner i ett alkoholmissbruk som hon tar sig ur först när hon blir gravid med sitt första barn. Sedan finner hon Gud och yogan och pratar om relationen med sin otrogna make i metaforer som berg- och dalbanor och annat svulst. Hon byter ett missbruk mot ett annat, och nej. INTE min typ av bok. Läste ut den bara för att få kritisera den.

Japp. Det var det. Vi hörs!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

  1. Tack ska du ha!
    Har njutit varje sekund. Är kär i både Ester Blenda Nordström och Fatima Bremmer. Jaja. Elin Wägner med. Och Karin.

    1. Å ja! Funderar på att läsa om den faktiskt.

      Jag tipsar vidare om En piga bland pigor! Den låg som ebok hos Storytel, så jag läste den på mobilen. Gissar att språket är omarbetat i den utgåvan, för den var så mycket mer lättläst än jag förväntat mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.