Kulturrapport från vecka sju, 2018

Nästa vecka är det redan vecka 8. När jag bodde i Skåne var det sportlovsvecka, och trots tolv år i Stockholm har jag inte vant mig vid att det är vecka 9 som är sportlovsvecka här. Men det var inte det jag skulle berätta om nu, utom om vad jag har haft för kulturella upplevelser vecka sju!

Läst: Jag har satt igång med Klass av Elise Karlsson och även läst ut Kvarnstenen och Jag, Esters rester av Ester Eriksson. Både Klass och Kvarnstenen kommer att dyka upp i En förbannad podd framöver. Obs – glöm inte att ni kan följa oss i Acast-appen! Eller vilken annan app som helst, men i Acast kan jag se följarantal och det är ofta himla trevligt för mitt i övrigt ganska haltande ego.

Lyssnat: Okej, nu sade jag bara för ett inlägg sedan att jag inte ska prata om Everything I never told you av Celeste Ng, men sedan råkade jag lyssna färdigt på den i helgen och fan. Bra bok alltså. Vi spelar in i kväll, så jag får nog ta och skuffa om planen på vad jag ska prata om. Alltså det är fan att vi jobbar heltid för staten båda två. Har alldeles för många böcker jag vill prata om och alldeles för lite tid för att lösa logistiken.

Sedan har den här gått varm på väg till och från jobbet. Hade gärna lyssnat på den hemma och bland kolleger också, men tja… texten är väl lite… mycket.

Tittat: I tisdags var det premiärvisning av One table, two elephants som två forskare på min avdelning har gjort. Den handlar om olika sätt att närma sig kunskap i Sydafrika, den handlar om utanförskap och den handlar om människor. Helt fantastiska personporträtt. Får ni möjlighet att se filmen: gör det! Gissar att den mest kommer att visas på filmfestivaler.

Annars kom jag hem lite på lyset i natt och nostalgitittade på youtube. Bland annat den här, som alltid ger mig en tår i ögonvrån. Så himla fin.

Det får faktiskt räcka för nu, för jag är så himla himla bakfull och orkar helt enkelt inte tänka mer än så här. Där fick jag för att jag var ute till två!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.