Ge fan i min kropp med dina funderingar

Vet ni vad? Jag är svintrött på att få kommentarer om när jag ska gå på ledighet, varför jag inte har berättat att jag är gravid eller, som idag, när en person pekar på min kollega som är i åttonde månaden och sedan på min mage och säger ”oj då, det är visst en epedemi här”. Ursäkta, men ta dig i buco nero människa!

Det handlar inte om att jag tar illa vid mig av att ”se tjock ut”. Förutom att kommentaren är rätt nedlåtande i sig själv, handlar det om att det är våra kroppar. Den här personen har inte någon som helst jävla aning om ifall jag är gravid eller inte, om vi har försökt länge och misslyckats, om jag är singel och aldrig träffar någon och bara vill bilda familj, om min kollega är gravid men mår jättedåligt och inte vill prata om det eller vad fan som helst. Det ska inte ens behöva finnas en anledning till varför. Om jag mot förmodan vill diskutera min kropp, så är det enbart på mitt initiativ. Jag hatar, verkligen hatar, att tvingas in i en process av tankar som gör mig kroppsmedveten. Särskilt om detta sätts igång av någon som helt och hållet saknar vett och social kompetens.

Fattar verkligen inte VARFÖR det är så svårt att vänta på att den eventuellt gravida bjuder in till samtal om sitt tillstånd innan man kommenterar det? SLUTA med er. Sluta kommentera. Sluta kladda. Sluta. Bara sluta.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.