Att åldras och åldras men inte komma någonstans

I år fyller jag fyrtio. Jag är typ halvvägs in i livet, om vi tänker att jag tillhör någon form av medel och samtidigt bortser från att medellivslängden beräknas vara nästan 90 år för kvinnor det år jag fyller åttio. Jag har absolut ingen fyrtioårskris, tvärtom – det är samma gamla vanliga kris som hänger med här. Det finns nämligen några saker som jag aldrig tycks kunna påverka hur mycket pengar jag än lägger på terapi.

Jag har ganska låg självkänsla i perioder. Det är väl det som är grunden och som påverkar resten. Den tar sig lite andra uttryck nu än när jag var yngre, men den finns där fortfarande. Att ha låg självkänsla är som att ha en dålig vän som då och då ringer dig för att påpeka att du är rätt ful trots allt. Dessutom är du i övrigt ganska kass och du bör faktiskt komma ihåg precis alla ruttna saker någon någonsin gjort mot dig – annars finns det en risk att du går vidare.

Jag har fått lika många olika ”verktyg” för att lära mig att släppa saker (eller egentligen har jag ju gått för att göra slut med den dåliga kompisen ”kass självkänsla”) som jag har gått till psykologer. Det vill säga tre. Men inget hjälper fullt ut. Det är som att det här är något som inte går att bli frisk från. Att det kan försvinna i perioder, men att det ändå ligger där och lurar för att hugga till igen. OCH JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET. Jag orkar inte känna mig dålig och ful och usel längre. Även om det bara är ibland. Jag orkar inte känna mig påhoppad av folk oavsett om de menar det eller inte. Jag orkar inte med att jag inte kan vara mer blasé utan måste ha en massa känslor om saker jämt. Jag orkar inte åldras utan inre värdighet. Var det inte det här som skulle försvinna när man blev äldre? Var det inte nu, kring fyrtio, som jag skulle blomma och känna mig så himla trygg i mig själv?

Hur som helst. Jag uppnår tyvärr inte allt det ni andra pratar om. Så ursäkta, men jag vill faktiskt reklamera  den här åldern nu. Vem ringer jag?

PS. Inser att jag skrev typ samma sak 2016. Så mycket för personlig utveckling!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.