web analytics

Kulturrapport från vecka 5, 2018

Vecka fem gick som sagt inte till historien som den bästa av veckor, men jag hann med lite kultur trots ett huvud som försökte trilla av. Den här veckan gjorde jag detta:

Läste: satte igång med Kvarnstenen av Margaret Drabble, men har inte hunnit läsa ut den. Påbörjade även The Underground Railroad och New York-trilogin. Den senare som en del av min årsutmaning att ta mig an hyllvärmare. Fick delade reaktioner på den boken på instagram. Jag ger den hundra sidor tänker jag, funkar inte det har jag Gäst hos verkligheten av Pär Lagerqvist här i gömmorna, som jag har tänkt läsa i… ja sedan jag tog den när vi flyttade mormor till hemmet för femton år sedan.

Lyssnade: på Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med av Johanna Nilsson. Ja herregud… vad ska jag säga om den? Ett ganska bra exempel på bok skriven av någon som så himla gärna vill tala kidsens språk men inte når hela vägen fram. Titeln är ju rätt krystad, så jag vet inte vad jag hade väntat mig egentligen. Började sedan på Love Warrior som är så svulstigt amerikansk och jobbig att jag nog får ägna ett helt avsnitt åt den i podden. Den med bra minne vet att Katta pratade om den redan i avsnitt 43, och att jag då sade att det inte var en bok jag skulle läsa. Sedan hände dåligt minne och nu sitter jag här. Förbannad och tvär.

Tittade: på Coco! Åh så fin! Både jag och Isak grät flera gånger. Kanske inte världens mest avancerade tvist, men det spelade inte så stor roll för oss. Se den! Brukar ofta störa mig på hurtiga småpojkar som är huvudkaraktärer i Disney/Pixar-filmerna, men inte här.

Försökte även med Damnation på Netflix. Arbetare som slåss mot makten på trettiotalet kändes som en given succé, men ack vilken platt serie. Efter ett och ett halvt avsnitt jagade jag pokemons istället.

Upptäckte: att Sanna Lundell bloggar. Hurra! Jag kan ta att hon skriver om helande mat så länge hon blandar ut det med sina i övrigt fantastiska betraktelser av samhället.

||||| 0 Gilla! |||||

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.