Kulturrapport från vecka 4, 2018

Ja jäklar vad tiden går hörrni! Tycker att jag skriver kulturrapporter hela tiden numera. Detta gjorde jag årets fjärde vecka:

Läste: Wishful Drinking av Carrie Fisher. Herregud så bra. LÄS den!

Lyssnade på: Wursten och Veganen av Åsa Asptjärn, en bok som bland annat handlar om aktivism och är skriven för mellanåldern. Så himla kul och fint! Tog mig även till gymmet och letade fram min gym-lista för att kunna lyfta extra tungt. Det funkade inte.

Tittade på: Supernatural säsong 11. Inte hela säsongen, men delar av den. Hittills den som har varit segast att titta på. De första nio säsongerna plöjde jag så fort jag kunde. Tian gick lite långsammare och elvan kommer jag liksom aldrig igenom. Men skam den som ger sig! Det är ju trots allt bröderna Winchester

Lånade: Kvarnstenen av Margaret Drabble till mig och Dumma teckning av Johanna Thydell och Emma Adbåge till Isak. Och mig. En värdig vinnare av Augustpriset, om den hade blivit det. Varning för att läsa den vid PMS dock. Läste den två gånger på rad och hade svårt att ta mig igenom slutet båda gångerna för att jag blev så rörd.

Käkade: Älvsjös godaste pizza. På riktigt. Jävlar vad god den var. Har ni vägarna förbi Älvsjö borde ni gå till Motell L och ta en pizza. Ganska nära stationen. Inget jätteutbud, det är ju först och främst en hotellobby, men det som finns där är så värt. Är du vegan får du be dem ta bort osten och lägga på extra tomatsås.

Blev förbannad på: kravet på konsekvens, när samhället är på väg att sabbas så mycket att vi faktiskt borde vara glada så länge någon gör något. Istället ska den som gör något vara tvungen att göra allt för att slippa hånas för inkonsekvens? Nej. Skit är vad det är. Jag bryr mig inte om ifall du är en jätteduktig vegan som tycker att köttätare hycklar om de är emot päls eller om du är någon som skiter i allt och ändå hackar på andra för att de inte gör tillräckligt. Ge upp. Eller för att citera Isak från när han var tre år och blev förbannad: BACKA.

Veckans mest överskattade: Okej. Sjutton år efter alla andra, men vi försökte se Atlantis igår och den var ju för fan skittråkig? Buuuu!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.