Inte ger man fan i politiken

Herregud vad det är valår. Var på en disputationsfest igår och kunde. inte. sluta. prata. politik. Alla gjorde det ju och vi hade samma oro inför framtiden, så på sätt och vis en lisa för själen – men jag blir ändå trött på att jag vid varje valår tappar all förmåga att kallprata och går pang på politiken så fort jag hamnar bredvid en annan människa. Igår ledde det i alla fall till att jag och några kolleger pratade om att vi ska organisera oss under året. Inte så mycket med demonstrationer och partipolitik, utan genom olika event. Kulturaktivism kanske man kan kalla det. Så kanske får jag revidera det jag skrev tidigare om bloggplanerna. Det vill säga att det inte blir så mycket politik här, för herregud ALLT är ju politik. Är däremot inte sugen på att rabbla olika partiers program och allt som är fel med dem.

I vilket fall som helst så var det som sagt disputationsfest igår. Jag var trött som om klockan var tolv på natten redan klockan fem, och festen började inte för sex. Ändå härdade jag ut rekordlänge och lämnade inte tillställning förrän efter ett på natten. Som jag skrev till Katta – en okristlig tid även för en ateist. Då kunde inte ens en sur vodka tonic hålla mig från att gäspa, så jag satte på Complainte Pour Ste Catherine med Kate & Anna McGarrigle och vinglade hem. Väl där möttes jag av Alex och min försenade julklapp. Jag som helt har glömt att beställa hans (även om jag har tänkt på det himla mycket) kände mig både lite skamsen och väldigt glad, ity det jag fick var en lila klänning i tweed! Kände mig helt nykter när jag lade mig, men vaknade till en svår huvudvärk ändå och spelade på gränsen till vad som är okej för en sovmorgon när den andra partnern bollar båda barnen.

Har i alla år sagt att det värsta jag vet är att umgås med kolleger utanför jobbet. I alla år fram till augusti 2014 alltså. Sedan hittade jag min nya arbetsplats och ärligt talat finns det inga jag hellre umgås med dygnet runt än dem. Ja det skulle väl vara min familj och Katta då. Avslutar med en bild från halv två i natt, när den här fräscha människan satt på pendeln mot söderort:

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.