Pilleråret 2018 – jag välkomnar dig

Jag kommer gå ur det gamla året på samma sätt som jag går in i det nya: med svår pms. Den här gången toppar den sannerligen, och nio dagar med mina föräldrar har inte gjort det hela lättare. Jag har skrikbråkat med min pappa, fräst åt min mamma, gråtit över ytterligare en misslyckad stickning, haft sämst tålamod med barnen och fått så mycket ångest av instagram att jag nu har fått ta bort appen. Nej – jag får inte ångest över andras perfekta liv. Det handlar om bemötandet, inte folks bilder.

Hursomhelst. Jag blir en sämre kompis, en sämre mamma och en sämre partner. Jag suger på att vara mig själv. Sedan har vi nattliga grubblerier, extrem ilska (fick gå in i ett rum och bita i en kudde under en pågående konflikt med Isak) och så enorma mängder ängslan och självhat.

Jag tycker just nu att jag ör så ful att jag måste undvika speglar, för jag orkar inte se mig så här. Skulle ni under dessa omständigheter gå in i en provhytt på HM som har erkänt fulljus? Nej. Men nu ingår inte självbevarelsedrift i min pms så jag gjorde det. Hurraaaa….

Jag har alltid haft pms men sedan Karl kom har det eskalerat. Inte bara till att bli starkare utan även till att bli längre och oftare. Jajemen! Nu även en lättvariant vid ägglossning. Nästa år, så fort mottagningarna öppnar, är det alltså jag som går och skaffar piller mot det här. Såvida man inte kan skaffa dem via en nätdoktor (har det ordet kommit in i nyordlistan än?). Det vore ju faktiskt allra bäst. I sådana fall är det jag som sätter mig framför datorn och beställer hem dem. Kan jag få gråtande fosterställning på det? High five!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

 1. Väldigt sent men jag har inte läst en bloggpost sen i julas ngnstans. Så kan det gå när… inget händer.

  Jag har PMDS. Det är en rövhatt som heter duga. Det finns en lista här för att se om en kvalar in på den för att kunna få hjälp med mediciner. http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=835

  Min läkare var super och hade precis gått på en utbildning om det när jag sökte hjälp för att jag ville dö och nästa dag när mensen kom glömde jag bort just dödslängtan.

  När jag berättade om detta för en vän kom det fram att sedan hennes andra barn har hon haft liknande problem och tydligen är det rätt vanligt att det visar sitt fula tryne efter en graviditet. Jag fick det gratis utan. Hurra för mig!

  Så ja, kanske kan PMDS vara orsaken och isf vill jag slå ett slag för att be om hjälp för jag får hjälp inom 24 timmar av att äta medicin.

  1. Ja just ja! Vet att du har. Jag har gjort ganska många tester som också pekar på det för mig, men när jag tidigare sökte för det hänvisade till min pcos som en anledning till att jag inte kunde börja ta något för det. Dock har ju min kropp blivit lite mer regelbunden med åldern, så jag hoppas verkligen att jag kan få något utskrivet nu. Jag måste bara hitta utrymmet tidsmässigt att ta mig till en läkarmottagning…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.