Hundra böcker – en sanning med modifikation

Så här ser det ut på Goodreads nu. Kläderna av Inger blev min hundrade bok i år (läs!). Fast i ärlighetens namn så har jag reggat Karl Ove Knausgårds Min kamp där och den klarade jag inte att läsa ut. Med risk för att upprepa mig själv från En förbannad podd, men herregud vad jag har läst nog av nostalgiska medelålders män som skildrar en sentimental ”boys will be boys”-uppväxt. Att han ändå har ett bra språk räckte inte. Jag gav upp lite efter hälften.

Sedan såg jag att Skuggor i spegeln (också av Inger, också ”läs!”) hamnat på 2017 och den läste jag faktiskt ut 2005.

Kanske jämnar det ut sig med alla andra böcker jag kommit halvvägs i och lagt bort utan att registrera. Som Amanda Svenssons Allt det där jag sade till dig var sant, som kändes så oerhört krystad att det kröp i mig att läsa, men som jag ändå lyckades köpa IGEN för några veckor sedan. För att den inte var reggad.

Kanske blir det hundrafemtio om jag lägger till böckerna jag läst för Isak.

Kanske får jag in två böcker till innan årets slut (bara två dagar kvar..). En till blir det definitivt och det är Martina Haags senaste (läs inte!).

Kanske är siffran egentligen helt och hållet skit samma och bara jävligt fånig att hänga upp sig på. Kanske räcker det att konstatera att pendeltågstrafik till och från jobbet, med alla förseningar det innebär, tillsammans med bokpodden verkligen gynnar min läsning. Och att en bok kan vara jävligt trevlig att läsa oavsett om den är den enda eller den hundrade det året.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

  1. Grattis till bokåret! Er podd funkar inte längre för mig, tänker att det nog löser sig så småningom och Haags senaste? Herre, så dålig!

    1. Tack! Är det tekniken som inte funkar kan det vara pga övergången till acast och då kan du behöva uppdatera din app. Är det vi som inte funkar längre kan jag tyvärr inte hjälpa dig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.