Lista, lista här var det lista

Jag älskar ju att gå tillbaka till mina listor, så vem är väl jag att neka denna lilla pärla som dyker upp i alla få bloggar jag läser återkommande?

Humör i dag?  Skulle kunna vara tillfreds nu om det inte vore för att 1) den återvunna datorn jag köpt från ett företag som fått toppbetyg, givetvis är den datorn hos dem som krånglar och 2) flyttstressen. Samt sjukdom.

Vilken svordom använder du mest? ”Jävla röv” och ”fuck”. Det senare eftersom att jag jobbar med engelskspråkiga personer, och jag unnar även dem mitt färgsprakande språkbruk.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Ingen aning. Mina föräldrar bestämde sig inte för namn förrän efter jag var född.

Äger du en podd? Jag äger en fantastisk podd med Katta. En förbannad podd närmare bestämt. Och så är jag en del av Rätt Avigt. Också den, en fantastisk podd.

Vilken tid är din väckarklockan ställd på? Sex. Oftast helt i onödan efter som att Karl vaknar halv sex, men varje gång jag har levt farligt och använt honom som väckarklocka, har han sovit till sju. Dock ej om det varit helg. Givetvis.

Hur många resväskor äger du? Två så kallade kabinväskor. En ryggsäck. En hattväska. Samtliga fungerar som resväskor och valet är helt beroende av hur länge jag ska vara borta och hur många personers grejer jag ska packa ner.

Vad gör du exakt just nu? Dricker kaffe ur min nya Ostindiakopp från Rörstrand. Jojo, den fick jag minsann när jag fyllde år häromdagen. Minns att någon bloggade en gång om att hen inte kände sig vuxen pga allt udda porslin i skåpen (minns ej vem dock). Om kravet för vuxen går vid fullständiga porslinsserviser så kan jag härmed meddela att jag aldrig kommer att bli vuxen. Älskar udda porslin. Vilket är tur, för jag älskar även dyrt porslin och jag har inte tillräckligt vuxen ekonomi för att hänge mig åt fullständiga uppsättningar av det. Så här ser koppen ut i alla fall:

Du är ledig. Umgås du helst med en barnfamilj eller en vän? Med en vän som är en del av en barnfamilj. Allra helst Katta, eftersom att vi kan luta oss tillbaka i en soffa med en delicatoboll och en kopp kaffe och tyst betrakta kaoset våra barn tillsammans skapar. Fast det gör ju inget om någon annan tar barnen så att vi även kan konversera med varandra.

När var senast någon stötte på dig? Ingen aning. Är immun mot att uppfatta sådant, såvida det inte är ett övertydligt fyllo och övertydliga fyllon har jag tack och lov sluppit de senaste åren.

Dagens planer? Strax bada och börja läsa höstens vackraste bok: Stanna hos mig av Ayòbámi Adébáyò. Är inte frisk, så det mesta av dagen går väl åt till att bearbeta mitt sjukdomstillstånd, i övrigt blir det väl inte så mycket mer av den här dagen än att packa inför flytten om tre veckor gissar jag?

Helgens planer? Packa och podda. Barnen hos Alex föräldrar och jag i upplösningstillstånd av stress.

Vad åt du till middag senast? Igår var jag faktiskt ute med några av dem som jag var i Cambridge med och tro det eller ej, till middag åt jag pumpasoppa med ingefära och gröna bönor och drack öl. På lokal.

Tror du att folk pratar bakom ryggen på dig? Jag inte bara tror, jag vet. Inte minst för att jag vid ett tillfälle fick uppleva det härliga i att blandas ihop med en annan person och således fick skitsnacket om mig själv levererat direkt till mig själv. Annars kommer sådant ju liksom oftast fram på den ena eller andra vägen så småningom.

Är du blyg inför det motsatta könet? Nej. Jag är inte blyg inför något kön. Jag kan däremot vara blyg inför starka personligheter.

Veckans fundering? Funderar alldeles för mycket nu. På uttjatade kroppskomplex, på varför folk som fått flickor (oavsett feministisk åskådning) måste berätta för mig hur nöjda de är över att de fick döttrar (vad ska jag göra? Sörja att jag fick två friska barn?), på om jag är ledsen på riktigt över att vi inte planerar fler barn eller om det bara är en ålderskris, på varför så många hellre tävlar än lyfter andra, på varför det är så viktigt att vara dum när det är mycket bättre att vara snäll. Ja. Lite sånt. Jag är rätt trött på det mesta som rör andra människor just nu.

Vad gjorde du för ett år sedan? Jag satt hemma och var föräldraledig och tittade på snön och retade mig på diverse snödebatter.

Pratar du något annat språk? Än svenska? Kärlekens! Skoja. Engelska, bitvis tyska och danska om jag är full.

Så här såg jag ut förra hösten, när jag pratade engelska på jobbet. Apropå språk.

Diskar du din egen disk? I princip all min disk diskas av en maskin.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej. Jag tycker inte så himla mycket om dejter alls, men att killen ska betala i egenskap av kille på en heterodejt låter ju väldigt förlegat i mina öron.

Vad har du med dig in på bion? För mycket lösgodis som jag äter innan reklamen är slut. Sedan mår jag illa resten av filmen.

Jag och Isak på bio. Ofrivilligt matchade kläder, eftersom att jag hade glömt bort vad han hade på sig när jag bytte tröja efter jobbet.

När sov du senast på golvet? Direkt på golvet utan madrass? Någon gång när jag var ung och full gissningsvis.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? I snitt sju timmar per natt, men jag klarar mig på färre vid enstaka tillfällen. Tyvärr är ”färre” ganska vanligt, så generellt skulle jag säga att jag inte fungerar alls.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Petig men inte påpekande. Slutar läsa texter om jag inte gillar språket, men låter bli att kommentera. Förr var jag konservativ och klarade inte ens av talspråkligt skrivna texter. Detta är uppenbarligen inget problem för mig längre. Däremot har jag svårt för förändringar i språket av typen att byta ut ”man” mot ”en”. Under den tiden av mitt liv då jag inte blandade in talspråk i texter var jag så avancerad att jag skrev om alla meningar så att varken ”man” eller ”en” behövdes. Fler, inklusive jag själv, borde göra så oftare i mitt tycke. Det gör oftast texten mer läsvänlig.

Vad var det senaste du åt? Pumpasoppan jag åt i går kväll.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Aldrig i livet.

Tycker du om att krama folk? Vissa utvalda, men inte folk generellt.

Vad är du allergisk mot? Nickel – men gissar att jag borde svara något fyndigare än så, så jag säger: käcka människor.

Har du några tvångstankar? Nu när jag tänker efter så inser jag att jag inte har så många längre. Kan inte komma på en enda. När jag var yngre hade jag däremot ett helt gäng. Från klassiker som att inte gå på strecken mellan gatstenarna, till mer avancerade tankar om att hinna utföra saker i en viss ordning, på en viss tid för att… ja… för vadå? Det var väl det jag insåg sedan. Att inget händer. Eller så är slutet på mina tvångstankar bara ett tecken på att jag har gett upp.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.