Förbereder för en fattigare höst

Kokar bönor, planerar klädförsäljning och pekar om den här lilla bloggen till en gratis wordpress-sida istället för att ha den på webbhotell för 1500 kronor per år. Känns ju som ett rätt dyrt projekt när jag inte har hela min själ i det. Jag köper inte så himla mycket grejer till mig själv, och köper jag något är det i regel på loppis, men jag tänker att jag kanske borde skita i att gå på garnmässan den här hösten – för tydligen kan jag inte låta bli att köpa fem kilo garn som jag inte stickar upp, när jag går dit. På grund av ett intensivt odlingsintresse hos Alex är vi nu också självförsörjande vad gäller chili. Så himla synd att jag har den mest skandinaviska mun denna värld har skådat och börjar svettas bara av att titta på chili, men vi behöver ju i alla fall inte lägga några pengar på Alex konsumtion på ett tag. Kommande projekt är att gå igenom kyl, frys och skafferi och mixtra ihop rätter av det vi har. Jo. Och så ska jag göra ett jävligt snyggt excelark över vår ekonomi. Jag vet att många har haft sådana i tusen år, men vi har varit lite mer familjen som kör på och tänker att den andra har någon slags känsla för det som det borde finnas en känsla för och sedan förenas vi i ångest mot månadens slut. Nu tänker jag att vi kan inleda varje månad med den ångesten genom att fylla i ett kalkylblad istället. Bra va?
Vad har ni för oumbärliga spartips att dela med er av?

20140315-071209.jpg Alex chili och förra senhösten, eller om det var i vintras. Livet flyter ihop.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

FF!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.