Augustis vemod och en höstlista

Nej men jag vet väl att sommaren inte är helt slut än, även om höstvindar blåser utanför fönstret, men nu har jag precis sagt hej då till min bror som bott här i nästan en vecka och i och med det är alla planerade resor och besök för sommaren över. Det känns ju rätt deppigt faktiskt. Även om sommaren är mer av en transportsträcka till hösten för min del, så är jag alltid helt otroligt vemodig varje år, när jag plötsligt har tagit ett jättekliv från hoppfulla planer i juni till det som redan blivit minnen i augusti. Så för att bota mitt tillstånd moddar jag sommarlistan jag skrev för två månader till en höstlista. För den här hösten känns redan nu, rätt rafflande.

Mina planer för hösten:

Hösten börjar första september. Samma dag börjar jag jobba deltid OCH JAG LÄNGTAR SÅ HIMLA MYCKET EFTER DET! Alltså ja, JA, jag har haft en fantastisk föräldraledighet och visst är det vemodigt att själva heltidsledigheten är slut, men jag är och förblir en människa som mår bäst av kombinerat familje- och arbetsliv. Så jag jobbar först en dag och sedan åker vi som sagt till Kroatien i en vecka.

IMG_6006
Jag på jobbet, i en frisyr jag tror jag ska skaffa igen.

Om vi överlever flyg och hyrbilar och havet, så fortsätter september med att affärerna börjar sälja julmust. HURRA! Sedan har jag och Katta en En förbannad podd-intervju inplanerad. Efter det kommer eventuellt min bror hit en sväng till och vi kommer antagligen att ta en tur till Gävle om planeterna står rätt.

Vår ekonomi kommer att vara usel eftersom att vi inte tillhör kategorin där den ena drar in en hög fulltidslön medan den andra skarvar ut lite föräldraledighetsdagar här och var. Trots deltid på jobbet har jag verkligen, VERKLIGEN, fått planera för att ens få ihop resterande ledighet fram till 1 februari då jag går upp på heltid. Inte en endaste lägsta nivå-dag är sparad efter det. Alla dagar är tagna. Kommer eventuellt slå folk som har minsta åsikt om att jag börjar jobba ”så tidigt”. Egentligen borde jag jobba betydligt mer faktiskt, men Alex har en praktikperiod som måste bli färdig med.

Hur som helst. Oktober och november är mina favoritmånader. Jag hoppas att jag inte hatar att springa så mycket som jag alltid har gjort, utan att jag kan våga mig på en liten löparkarriär då (hahaha, eller hur). Förhoppningsvis blir det en tur till Branäs i oktober, eftersom att det inte hanns med nu under sommaren. Eller till Skåne. I november fyller jag år, så då blir det en tur till Örebro över allhelgona för traditionsenlig gravstensspotting. Om jag får bestämma alltså. Jag och Alex har inte diskuterat så mycket höst än.

IMG_0068-0.JPG
Jag i Örebro. I den där frisyren jag vill ha igen.

Och vet ni vad mer? En förbannad podd fyller ett år i slutet av oktober! Rafflande fortsättning följer….

December är vintermånad så planeringen slutar här.

Bästa höststället:

I Branäs eller hos Alex föräldrar utanför Gnesta i svampskog alternativt lövhögar med familjen ELLER en brittisk pub, med en vän och en ale eller tre, salt- och vinäger-chips på bordet och regn som sipprar mot fönsterrutan.

20131014-194932.jpg
En höst i en lövhög för tre år sedan. Aj mitt hjärta vad ont nostalgi kan göra.

 

Vad ser du mest och minst fram emot:

Mest: att börja jobba igen. Minst: alla löv som hamnar på spåret, så att SL inte kan köra sina tåg.

Vad kommer du köpa inför hösten?

Jag söker ständigt efter nya höstskor på diverse loppisar. Annars tänker jag att jag ska ta till vara på allt garn jag har, istället för att köpa nytt. Vi får väl se hur det går med det.

Det här lyssnar jag :

Jag upptäckte Johan Grant i början av sommaren, så jag fortsätter nog lyssna på honom. Och så kommer Shovels and Rope med en ny skiva i oktober!

Det här läser jag:

Maddadam av Margaret Atwood, Främlingar på ett tåg av Patricia Highsmith och så mycket jag kan av Elizabeth Hand.

norman_walters_elizabeth_hand2

Det här tittar jag på:

Sista avsnitten av Preacher och förhoppningsvis säsong fyra av Americans. Skulle inte en ny säsong av Homeland komma snart också? Och Suits! Har några avsnitt kvar av the Good wife fortfarande och borde även se säsongsfinalen av Supernatural. Kommer definitivt inte titta på Gilmore Girls i alla fall.

Favoritdoft:

När jag var liten eldade vi alltid gräs på hösten. Älskar den lukten.

Hur kommer du att göra dig illa?

Sjukt dålig på det där med balans, så vrickar säkert minst en fot.

Vad oroar du dig för?

Pengar och att tiden går för fort.

Vad vill du verkligen hinna med?

Förutom livet: en massa utflykter. Älskar höstutflykter. Och en resa till Gävle. Blir jätteledsen om den inte blir av faktiskt.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Sura över att jag inte får ändan ur vagnen.

Vem kommer du vara mest med?

Förutom familjen: Katta med familj.

Vad kommer du lägga mest pengar ?

Livsnödvändigheter, och bubblor om ekonomin vill oss väl någon månad.

Vad kommer du äta?

Lins- och böngrytor till förbannelse och pepcid för att kunna hålla uppe kaffekonsumtionen.

Vad kommer du dricka?

Jäkligt mycket kaffe.

Vad kommer du att ha på dig?

Jag vill sticka en kofta till mig själv och så vill jag ha den på mig. Men mest sannolikt springer jag omkring i urblekta trikåkläder och håliga strumpbyxor, eller typ så här:

20140520-064554-24354327.jpg

Vad kommer göra den här hösten extra bra?

Att jag får kombinera jobb och föräldraledighet.

Hur kommer du minnas din höst?

I ett töcken.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

  1. ”en brittisk pub, med en vän och en ale eller tre, salt- och vinäger-chips på bordet och regn som sipprar mot fönsterrutan” – TJING PAX FÖR ATT VARA DIN DEJT! En AW en måndag när det regnar! Jag bjuder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.