web analytics

Lever livet

Jag är inte död. Jag är inte sjuk. Jag har ej heller lagt ner denna blogg. Jag har semester! Världens bästa semester faktiskt. Tio dagar varvat med utflykter och hemmahäng utanför Gnesta är redan avklarade och nu har vi begett oss ner till Skåne. En resa med ett stopp på Flygvapenmuseum i Linköping och övernattning på hotell i Jönköping. Vår första tanke, eller i alla fall min, var att resan ner till Skåne skulle brytas av med besök och övernattning på High Chaparral i Småland – men vet ni hur dyrt det är? Bara inträdet skulle kosta över tusen spänn för oss och vår budget låg betydligt lägre än så. Samma dilemma med Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Skitdyrt. Jag fattar att de bara vill ha dit övre medelklassfamiljer som lägger massor med pengar på saker när de är där, framför oss andra som snålar och tar med egen matsäck, men ändå. KOM IGEN. Det är inte ens lite roligt med de här prissättningarna.

Hur som helst. Det blev ju bra ändå, delvis på grund av min status som dotter till resande fader. Hotellnatten i Jönköping var en frinatt som han samlat poäng till. Men det blev ju också bra tack vare att museet är statligt. Det vill säga gratis. Och inte bara gratis, utan väldigt, väldigt värt ett besök. Förutom flygplan och krigshistoria finns en våning med olika experimentstationer som passar alla åldrar, en legohörna, trampflygplan för barn utomhus, en liten shop och en restaurang med vegetariskt utbud som bestod av en helt okej pastarätt. Det vi betalade mest i på resan var alltså svett, eftersom att luftkonditioneringen i bilen är för dyr att laga (minst sextusen, vilket är ungefär de trippla värdet av bilen).

Nu är vi i alla fall i Skåne sedan två dagar, och här har jag redan läst ut en bok (Syndaflodens år av Margaret Atwood), stickat en resår (på en barntröja) sett tre avsnitt av en serie (Stranger Things), tagit tusen kamper med ett barn (fyraåringen), besökt ett slott (Borgebys) och druckit, i runda slängar, en liter kallbryggt kaffe med havremjölk (tänk att det funkar så himla mycket bättre med växtmjölk när kaffet inte är varmt). Om en minut ska jag cirkla en bok och efter det ska jag spela in ett avsnitt av En förbannad podd. Hepp!

||||| 0 Gilla! |||||

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.