Midsommarafton 2016

Jag lägger sällan något jätteengagemang i högtider, midsommar är inget undantag. Slumpen avgör vad som händer och i år föll slumpen på inget särskilt firande alls. Till skillnad från förra året då vi hamnade i en sommarstuga i Roslagen och året innan då vi förfrös oss på en hembygdsförening i Björnlunda. 

Alex jobbade både på aftonen och dagen i år igen, så mitt engagemang minskades om möjligt ännu mer av vetskapen att jag stod inför firande själv med två barn. Mor- och farföräldrarna var upptagna på varsitt håll och vännerna som kan tänka sig firande med barn hade flytt staden. När jag vaknade kom jag dessutom upp till det här: 


Rester från en tvättdag och livet med en tillfällig inneboende samt några dagar med ensamt ansvar för barnen. Peppen! Inledde således midsommarafton med att sortera och vika tvätt i två evigheter till tonerna av AC/DC. Isak var på sitt bästa humör, vilket han tydligen blir av rock n roll, så det blev ganska många avbrott för spontandans. Karl däckade i babygymmet:


Jag visste att vi hade ett traditionellt firande av midsommar en halvtimmes promenad bort (två timmar med barn alltså) och fnulade lite på det, men så ringde vår tillfälliga inneboende och meddelade att han var på väg hem, så jag lade ner den planen. Isak hade redan fått traditionsfirandet på förskolan ändå, och tanken på att krångla med att fixa lösa pengar till fiskedamm och våffla på pinne blev mig övermäktig. Att dessutom dra med en människa som triggas negativt av folksamlingar till en folksamling kändes dumt. Vi gick till Isaks ena favoritpark istället. Till Isaks stora glädje, för inte nog med att han fick obegränsad lektid så gick vi förbi en ”gammal traktor med en ny blå sladd”:


På väg från parken köpte vi lchf-mat till inneboenden och vanlig mat till oss andra. Dessutom införde jag en liten men viktig tradition: på midsommarafton ska vi äta marängsviss med jordgubbar. 

Väl hemma var det vår inneboendes tur att däcka (dock ej i babygymmet) så vi andra ägnade oss åt svissen. Sedan blev Isak på jättedåligt humör vilket inte förbättrades av att jag råkade dra honom i håret. Sveriges mest hårömma människa. Insåg att efterrätt till lunch var en väldigt dålig idé för oss alla, så jag fixade keso, nötter och frukt. Sedan kramades vi. Sedan konstaterade Isak att jag var världens bästa mamma, eftersom att jag hade lovat att aldrig bli arg på honom igen. Det hade jag inte. 

När Alex kom hem brände jag oumph och slängde ihop en rödkålssallad. Lchf:aren åt någon himla svindyr angusbiff med bea och fixade sedan glass på frusen banan. Var vi glada? Njae. Mest trötta. 

Barnen somnade i tid och efter det kände jag en mild panik sprida sig i kroppen, eftersom att jag inte hade fått vara ifred på hela dagen. Så jag avslutade aftonen med att gå en halvmil och prata med min bror i telefon. Nej. Jag avslutade aftonen efter det, med att läsa två kapitel i Carol av Patricia Highsmith. Mycket bra bok. Helt okej dag. Olik midsommar för fem år sedan då jag var gravid utan att veta om det och drack öl på klipporna i vinterviken:

Ganska olik midsommar för fyra år sedan också, när Isak fanns och vi hade picknick vid en sjö och rullade så mycket öl åt folk i barnvagnen att den blev skev och gnisslade för resten av sitt liv efter det:

Nästa år hoppas jag att Alex inte jobbar. Det blir så mycket roligare då. 

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.