web analytics

En sommarlista

Jenny har gjort en sommarlista, och jag är ju inte den som är den – så jag tänker minsann göra en jag med.

Mina planer för sommaren:

Jag har inte riktigt fattat att det är sommar NU, så mina planer är fortfarande lite lösa, men på ett ungefär ser det ut så här:

Jag hade storslagna planer på att vi skulle bila mycket i sommar, men AC:n pajade i bilen en varm dag nu i veckan och vi har inte råd att laga den. Dessutom har bilen börjat skramla oroväckande när jag växlar, så vi får väl se om den över huvud taget överlever till slutet av augusti. Annars är planen att Alex jobbar från mitten till slutet av juni och jag har Karl-ansvar när Isak är på förskolan. Vi fortsätter mest troligt som vi gör nu. Med promenader, ett och annat kompishäng om någon lyckas vara ledig och kanske lite för mycket tid inomhus för att jag är lite halvkass på att få ändan ur vagnen. På tisdag åker vi i alla fall till Skåne en vecka för att fira min ömma moders födelsedag.

I juli är Alex ledig så vi hänger hos hans föräldrar på landet en del i början och tar traditionsenliga turer runt om i Sörmland både ensamma och med hans föräldrar. I slutet av juli blir det Skåne, sedan börjar Alex jobba igen. Jag hoppas att vi får in Örebro och Branäs också, men det återstår att se. Någon av de sista dagarna i augusti ska jag in på kick-off med jobbet, sedan börjar jag jobba 25% från 1 september och 2 september åker vi en vecka till Kroatien för att fira Alex ömma moder som fyller 60. Ironiskt nog är det hon som bjuder oss och inte vi henne. Hur som helst så kommer jag må mycket bättre den här sommaren än förra, som började så här:

 

Bästa sommarstället:

Jämnt skägg mellan Alex och mitt föräldrahem där. Jag älskar slotts- och herrgårdsutflykter, loppisar och bad. Alex föräldrar bor lite sommarstugeaktigt ute på landet. De är ganska aktiva och har helt sjukt bra koll på vad som händer runtom i Sörmland, så det blir alltid många roliga utflykter. Dessutom har de nära till kristallklara skogssjöar (som jag i och för sig inte kommer att våga bada i efter att ha läst Vattnet drar).

Mina föräldrar bor i en villa i en skånsk, ganska omysig håla – men, de har nära till havet. Och till en massa herrgårdar och slott och loppisar och ja, slipper jag bara åka in till grannhålan där jag gick i högstadiet så gillar jag att vara där. Framförallt för att det innebär filmmaraton och chips med mina brorsor.

Här badar jag helst:

I havet. Har badat i många hav och har ingen direkt favorit, men lättast blir så klart Östersjön eftersom att det är där mina föräldrar bor.

Hur länge ska du vara ledig?

Till och med 1 september. Jobbar en dag och är sedan ledig en vecka igen.

Vad ser du mest fram emot?

Att träffa mina föräldrar och bröder och att fika på olika slott.

Vad kommer du köpa inför semestern?

Bensin antar jag. Köper sällan semesterspecifika saker

Det här lyssnar jag i sommar:

Korpringstrilogin av Siri Pettersen, Olle Ljungström, Nina Simone och Danzig.

Favoritsommardoft:

Varm asfalt och hav.

Hur kommer du att göra dig illa?

Det känns som att jag kommer vricka en fot, men är inte Saida så jag vet faktiskt inte.

Vad oroar du dig för?

Är jätterädd för drunkningsolyckor. Precis som när Isak var ny kan jag vakna på nätterna och tänka på orimliga drunkningsscenarion i timmar. Jag antar att det är hormonellt. Nog för att jag alltid är lite rädd för drunkning, men så här illa har det bara varit i nära anslutning till barnafödslar.

Vad vill du verkligen hinna med?

Läsa och sticka och sova så att jag kan vara en bra förälder. Och springa lite kanske? Och podda.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Spela ett skittråkigt spel i mobilen när jag inte kan sova, och vara en halvbra förälder.

Vem kommer du vara mest med?

Karl. Isak. Alex. Ungefär i den ordningen.

Vad kommer du lägga mest pengar ?

Bensin gissar jag. Förlåt miljön!

Vad kommer du äta?

Katta har introducerat mig för det ljuva livet med sallad på jordgubbar och fetost så jag hoppas på mängder av det och vattenmelon.

Vad kommer du dricka?

Bubbel, alkoholfri öl och vatten. Kanske är det här en frappésommar? I sådana fall kommer jag nog göra den på sojamjölk i år.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Att den blir lång och att Alex inte jobbar prick varje dag.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Kommer förmodligen se hela mitt liv, inklusive den här sommaren, passera i revy när vi flyger till, och förhoppningsvis hem från, Kroatien i september. Är ganska flygrädd för tillfället.

||||| 0 Gilla! |||||

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.